anadoluverumelimedya.com

Çocuk İstismarına Dikkat Çekmek İsteyen Liseli Gençlerin Kurduğu Sıradışı Bir Şirket: Spero

Çocuk İstismarına Dikkat Çekmek İsteyen Liseli Gençlerin Kurduğu Sıradışı Bir Şirket: Spero

Durmadan kanayan, kanadıkça da her çağı kirleten bir mesele ‘çocuk istismarı’. Son zamanlarda daha fazla duysak da bu konuyu, “Spero”, gündemden çok önce başlamıştı çalışmalarına; daha temiz bir dünya yaratmak adına.

Reklam alanı

Çocuklar için, çocukluğu çalınmış, sürüklenmiş ya da engellenmiş çocuklar için ses getirmeye çalışan; ismi Latince ‘umut’ anlamına gelen Spero!

“Spero”, 2015 güzünde, Beşiktaş Anadolu Lisesi’nden 12 öğrenci tarafından kurulmuş bir ‘Genç Başarı Şirketi’

Uluslararası Genç Başarı Vakfı’nın 3X Programı kapsamında kurulan programın amacı, gençlerin girişimcilik yeteneğini artırmak. Dolayısıyla vakıf, öğrencilere bir konu kısıtlaması vermiyor. Örneğin; program kapsamında öğrencilerin kurduğu şirketler arasında cepte taşınır bardaklar üreten bir şirket bile var. İşte “Spero” da bu program kapsamında 12 öğrencinin kurduğu bir şirket. Sadece onlarınki, diğerlerine göre biraz daha hassas bir konu.

Yaşları 14-17 arasında değişen bu genç girişimcilerin amacı, Türkiye’deki pedofili ve çocuk istismarına dikkat çekmek

Çalışma alanları birbirinden farklı olan genç başarı şirketleri, MEB çerçevesindeki kurumlarda stand açma yetkisine sahipler. Her alanda çalışıp istedikleri ürünü ortaya koyabiliyor, sene sonunda da uluslararası kapsamda kendilerini tanıtıp yarışabiliyorlar. Fakat “Spero”, programın amacı ‘girişimcilik’ olmasına rağmen; kendilerine tanınan tüm bu yetkileri, çocuk istismarına dikkat çekmek için kullanıyor.

Onlar aylardır, hammaddesinden tasarımına kadar kendi bütçeleriyle hazırladıkları tişört, kupa, bez çanta, ayraç ve defterleri çeşitli liselerde amaçlarını anlatarak satıyorlar

Tasarımlar, tamamen bu genç çocuklara ait. Sadece sponsorları MetinCopy onlara baskı konusunda yardımcı oluyor. Çocuk istismarına dikkat çeken bu ürünleri, onların okullarda açtıkları standlardan veliler, öğretmenler, öğrenciler gibi MEB çerçevesindeki kişiler satın alabiliyor. Ve “Spero”, kesinlikle kar amacı gütmeyen bir şirket olduğu için, ürünlerden elde ettiği geliri de bağışlıyor.

Umdukları tek şey, tasarımları ile dikkat çekmek; açtıkları standlarda bilinç yaratmak ve elde edilen gelirle de başka şehirlerdeki ihtiyaç sahibi çocukların geleceklerini aydınlatmak

Bu anlamlı fikrin düşünürleri olan genç yetenekleri, siz de dilerseniz Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde bulunan ofislerinde ziyaret edebilirsiniz.

“İnsanların bize yapabileceği destek; gönülden inanmaları, bizi kendi çevrelerinde duyurarak ya da sosyal medya üzerinden paylaşarak kanayan yaramız çocuk istismarına bizimle beraber dikkat çekmeleri.”

Böyle söylüyor Spero’nun kurucusu genç yetenekler. Onların ürünlerini MEB çerçevesindeki kişiler satın alabiliyor yalnızca ama aslında destek olmanın tek yolu bu değil. Dilerseniz siz de sosyal medya hesaplarınızdan #umuticinspero hashtag’i ile onlara destek olabilirsiniz. Ya da Instagram hesaplarından onları takip edebilirsiniz.

Küçücük bir not: 28 Mayıs Cumartesi günü, Torium AVM’de Genç Başarı Fuarı gerçekleştirilecek. Bu fuarda program kapsamında kurulan tüm şirketler, kendilerini jüriye sergileyecek. Ve günün sonunda çeşitli şirketlere, çeşitli alanlarda ödüller verilecek. Birinci şirket ise, Avrupa’da gerçekleşecek olan fuara gitmeye hak kazanacak. Bu yüzden onlara şimdiden bol şans diliyoruz ve bu genç girişimcilerin uluslararası platformda seslerini duyurabilme şansını yakalayabilmelerini umuyoruz.

Kaynak: http://listelist.com/spero-genc-basari-sirketi/

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.