anadoluverumelimedya.com

Sinan Oğan: “Mevcut Durumda Tüzük Kurultayı Yapılması Mecburidir”

Bugün toprağa verdiğimiz şehitlerimize rahmet dileyerek sözlerine başlayan Oğan: “Yargıtay’ın aldığı karar ile genel merkezin aldığı karar birbiri ile ilintili değildir. Mevcut tüzüğümüze göre, tüzük kurultayı yapılmalıdır ve bu kurultayı mahkemenin atadığı çağrı heyeti yapacaktır” açıklamasında bulundu.

Tüzük tadilatı yapılmadan, gerçekleştirilecek bir genel başkan seçimli kongrenin iptal edilmek durumunda kalacağını söyleyen Oğan: “Genel merkezimiz daha önce Yargıtay’ın kararına uyacaklarını söylemişti. Yargıtay’ın kararı ise Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin aldığı kararın onaylanmasıdır. Ne diyor bu karar? MHP’ye atanan çağrı heyeti, tüzük kongresini gerçekleştirecektir. Dolayısıyla çağrı heyeti adayların temsilcisi değil, gücünü yasalardan alan resmi bir kurum haline gelmiştir ve tüzük kurultayını yapmaya yetkilidir” dedi.
Parti genel merkezinin ısrarla genel başkan seçimle kongre yapmayı istemesi halinde, genel başkanın istifa etmesi gerektiğini açıklayan Sinan Oğan: “Ülkücü irade, birlik ve beraberlik içerisinde bir kurultay istiyor. MHP’nin bu kurultayı bize yakışır bir olgunlukta geçmelidir. Her şey hukuka uygun bir şekilde olmalı, partimiz daha fazla mahkeme kapılarında zaman kaybetmemelidir. Bu kurultaydan sonra MHP Türk siyasetini domini eder duruma gelecek, başkanlık sistemi gibi suni tartışmalar ülke gündeminden çıkacaktır” şeklinde konuştu.
haber3hilal
Reklam alanı
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.