anadoluverumelimedya.com

‘CHP olarak 110 imza ile AYM’ye gitmeliyiz’

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, HDP’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasını AYM’ye taşımak için yaptığı imza çağrıyla başlayan tartışmaları değerlendirdi. Başka bir partiye imza Vermeyeceğini söyleyen Erdem “Partimin böyle bir teşebbüste bulunması halinde, AYM’ye madde iptali istemli başvuruya tabi ki ben de imzamı atarım. Ancak, partim dışında bir siyasi oluşumun teşebbüsü içerisinde yer almayacağımı açıkça bildiririm. Bu kararım, CHP’nin sosyal demokrat temelde siyaset yapan bir milletvekili olarak, kendi doğrularımın ve ilkelerimin gereğidir. Kendi partimin, parlamenter sistemi yerle bir ederek başkanlık sisteminin zeminini hazırlayan Saray’ın kara bir oyunu olan Anayasa Değişikliği’ni, 110 imza ile AYM’ye taşıyarak, üzerine düşen tarihi sorumluluğu hakkıyla yerine getirmesi yönünde, partimdeki yönetici arkadaşlarıma sizlerden aldığım görüşleri dillendirdim, bu doğrultuda politik zeminde mücadele vermeye devam etmekteyim” dedi.

Reklam alanı

Suç işlemediğini ve fezlekelerimden korkmadığını ifade eden Erdem, “CHP’nin sosyal demokrat bir milletvekili olarak, dokunulmazlıkların geçmişe dönük olarak kaldırılması meselesini bir bireysel mağduriyet olarak görmek doğru değildir. Bu parlamenter demokrasiyi bir darbeyle tasfiye etmeyi amaçlayan bir saray oyunudur. Bu yasa parlamentodan geçtikten sonra, çok rahat ifade edebilirim ki başvuru açısından Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için 110 imza toplayıp gitmek ve bireysel olarak bu maddeden görülecek zararı engellemek adına başvurmak mümkündür. Fakat ben bir hukukçu olmadığım halde şunu söyleyebilirim ki, 83. Maddede düzenlenenen geçici bir fıkra aracılığı ile dokunulmazlıklar mevcut fezlekler üzerinden kaldırılarak, 84. Madde’de yer alan koşulların hiçbirisi oluşmamış bir şekilde milletvekilliğinin düşürülmesi mevzubahistir” dedi.

AYM’YE BİREYSEL BAŞVURU YAPMAYACAĞIM

Parti kararı dışında AYM’ye bireysel başvuruda bulunmayacağını da belirten Erdem, “Benim AKP’nin getirdiği bu Anayasa değişikliğine karşı çıkma nedenim, kendi fezlekelerimden veya siyasi geleceğimden kaygı duyarak, cezaevine girmek endişesiyle hayır dediğim bir düzenleme olması değildir. Karşı çıkmamın nedeni Türkiye’nin geleceğinden endişe duyarak, parlamenter demokrasiye Erdoğan eliyle şantaj yapılacak bir noktaya geleceğini gördüğüm bu süreçte tavrımı parlamenter sistemin devamından yana koymamdan kaynaklıdır” diye konuştu.

HDP’nin topladığı imzalara destek vermeyeceğinin altını çizen Erdem “Bana oy veren binlerce yol arkadaşım bilmektedir ki, partim dışında bir siyasi partinin başvuru metnine imza atmayacak olmamın nedeni “disiplin tehdidi” değil; köklerime kadar bağlı olduğum siyasi ahlak, etik ve partimin ilkeleriyle birlikte örgütüme duyduğum gönülden bağlılık nedeniyledir” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Çağdaşses.com)

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.