anadoluverumelimedya.com

OPET Petrol Ofisi’ne talip oldu

Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Avusturyalı enerji şirketi OMV’nin  satışa çıkardığı Petrol Ofisi’ne talip olduklarını belirterek, satışa Koç Grubu ile birlikte girebileceklerini söyledi.

Reklam alanı

Dünya Gazetesi’nden Ömer Türkdönmez’in haberine göre, Antalya’da gazetecilerle bir araya gelen Fikret Öztürk, gazetecilerin ‘Petrol Ofisi’ne talip oldunuz mu’ sorusu üzerine, “Talip olmadık, ama olacağız. Petrol Ofisi’nin satışına Koç Topluluğu ile birlikte gireriz. Zaten Koç bizsiz almaz, biz Koç’suz olmayız. Çok güzel bir ortaklığımız var” açıklamasını yaptı.

Akaryakıt dağıtım sektöründe yüzde 25’lik pazar payıyla ‘lider’ konumunda bulunan Petrol Ofisi hisseleri şu an, Avusturyalı OMV’nin elinde. Petrol Ofisi özelinde pazar payının çok önemli olmadığını vurgulayan Öztürk, “Önemli olan marka gücüdür. Bizim marka gücümüz açık ara önde. Yönetim konusu da işin püf noktası. Bizim bu gücümüz de var. Petrol Ofisi’ne bankaların biçtiği değer 1.2-1.3 milyar dolar ama bildiğimiz kadarıyla ve bankaların söylediği kadarıyla aynı zamanda borcu da yüksek olan bir şirket. Süreç başlayıp rakamları inceleyince fiyat ortaya çıkar” dedi. Satın alma gerçekleştiği takdirde bütün Petrol Ofisi istasyonlarını OPET’e dönüştüreceklerini de söyleyen Fikret Öztürk, “Petrol Ofisi’ni almayı çok istiyoruz. Alırsak bir kısmını Petrol Ofisi olarak belki bırakabiliriz. Burada istasyon kalitesine dikkat etmemiz gerekiyor” dedi. Sektörün lideri yüzde 25’le Petrol Ofisi. İkinci sıradaki OPET’in pazar payı ise yüzde 17… İki şirketin toplam pazar payı yüzde 42’ye denk geliyor. Fikret Öztürk de işte tam bu rakamın ‘Rekabet’ etkisine dikkat çekerek şunları söylüyor: “Rekabete takılmamamız lazım. Çünkü rekabette yüzde 45’e kadarki oranlarda bir sakınca oluşmuyor. Aslına bakılırsa Petrol Ofisi’nin karsız toptan dağıtım işi de var. Zararın nedeni de karsız satışlardan oluşuyor.”

Akaryakıt dağıtım sektöründe yaşanan satın almalar ve pazardan çıkış söylentilerini yorumlayan Fikret Öztürk, “Akaryakıtta zaman zaman değişiklikler oluyor ama biz yolumuza devam ediyoruz. Her yıl pazar payımız artıyor. Yabancılardan çıkışlar oluyor ama biz ‘İyi ki OPET var’ diyoruz” diye konuştu. Sektörde asıl sıkıntının ‘tavan fiyat’ uygulamalarıyla oluştuğunu söyleyen Fikret Öztürk, “Tavan fiyatla bir-iki sendeleme oldu. Ama akaryakıtta ne kadar kötü bir durum olursa olsun satışlarımız yüzde 5 düşer, ne kadar iyi olursa olsun yüzde 5 artar. Aslına bakarsanız stabil bir iş” dedi.

‘KOŞUYOLU’NDA BIKKINLIK GELDİ’

İstanbul’a otel yatırımı düşünmediğini anlatan Fikret Öztürk şunları paylaştı: “İstanbul’a otel dediğinizde ya merkezde olacak ya Boğaz’da olacak. Onun dışında otel sayısı epey arttı. Kadıköy Koşuyolu’ndaki arazimize otel yatırımından vazgeçtik. Orayı otel yapacağız. İmar çıkıyor haberimiz olmuyor, ardından itirazlar yapılıyor. 10 yıldır orada öyle bekliyoruz. Baktık bu iş bize göre değil, vazgeçtik.”

ARDA’LI YENİ REKLAM FİLMİ

Geçtiğimiz aylarda OPET, FC Barcelona’da forma giyen Arda Turan ile Barselona’da bir reklam filmi çekmiş, bu reklam filmi büyük ilgi görmüştü. Fikret Öztürk, Arda’lı yeni reklam filminin müjdesini vererek “Arda’nın reklam katkısının ölçülmesi mümkün değil. Önümüzdeki günlerde Antalya Stadyumu’nda oynanacak olan Türkiye- Karadağ hazırlık maçında yeni reklam vizyona girecek. Birincisi kadar hatta çok daha güzel bir reklam hazırladık” dedi. Öztürk’ün verdiği bilgilere göre yeni filmde Euro 2016’ya uygun şekilde, ‘milli duygular’ başrolde olacak. Filmin bir kısmının Türkiye, bir kısmının da yurtdışında çekildiğini söylemekte yarar var.

.sozcu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.