anadoluverumelimedya.com

Üst değil gerçek akıl! Hisar Okulları Öğrencileri: Safları sıklaştırın çocuklar!

Ülkeyi karanlığa götürme çabalarına karşı liselilerin isyan çığ gibi büyüyor. Bir bildiri de Hisar Okulları Öğrenci Grubu’ndan geldi.

İstanbul Erkek Lisesi’nde başlayan liselilerin protestosu dalga dalga yurt sathına yayılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, liselilerin ortaçağ karanlığına karşı cumhuriyetin aydınlığının yanında saf tutmasını ‘üst akıla’ bağladı ve liselilerin kışkırtıldığını iddia etti.

Reklam alanı

‘Üst akıl’ın değil, bilimsel ve laik aklın temsilcisi olan liselilerin bildirisine bir yenisi daha eklendi. Hisar Okulları Öğrenci Grubu, yayınladığı bildiride “Safları sıklaştırın çocuklar” mesajı verdi.

İşte o bildiri:

SES VERİYORUZ

Türkiye’yi yıllardır sinsice saran gerici, bağnaz ve kutuplaştırıcı düşünce ve eğitim sistemine karşı ilk kıvılcımı çakan, neslimizin Hasan Tahsinlerinin, İstanbul Erkek Liseli arkadaşlarımızın ve onlara bu haklı davalarında destek olan herkesin yanındayız. Direnen neslin bir parçası olmanın onurunu her zaman taşıyacağız.

Ülkenin çektiği acılara, baskıya, sansüre şahit olan ve sorgulamayı görev kabul eden gençler olarak, bu duruma duyarsız kalmak, hem cumhuriyetin bize kazandırdığı değerlere hem de vicdanımıza açık bir hıyanettir.Düşünce özgürlüğünün öğrenmenin temeli olması gerektiğine inandığımız liselerimizde baskıcı politika ile gerici, sorgulamayı reddeden eğitim anlayışına maruz kalan liseli arkadaşlarımızın sesini duyuyoruz ve onların sesine ses, gücüne güç katmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz.

Zorbalık ve kindarlıktan beslenen bir yönetime, hoşgörü ve eşitlikten aldığımız güç ile karşı duran bizler, özgür düşünce ve bireye değer veren bir toplum yaratma yolunda yorulmadan ve kararlı adımlarla yürüyeceğiz.

Direnen tüm liseli dostlara selam olsun.

“Safları sıklaştırın çocuklar,

Bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır.”

-Nazım Hikmet

Hisar Okulları Öğrenci Grubu

Bu bildiri Hisar Okulları yönetiminin görüşlerinden bağımsızdır.

ses-001.jpg

abcgazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.