anadoluverumelimedya.com

Orman Bakanlığı Sapanca’da ormanı göremedi! İnşaatlar “küçük ağaçlık alanlar”a yapılıyormuş.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, basında yer alan Sapanca’da ki orman arazilerinde yapılaşma olduğu haberleri üzerine bir açıklama yayınladı. Açıklamada son yıllarda özellikle arap zenginlerine “göl manzaralı” villa yapmak için yağmalanan ormana “küçük gruplar halinde ağaçlık alanlar” dendi.

Reklam alanı

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sakarya İli Sapanca İlçesi 6831 Sayılı Orman Kanununun 3302 Sayılı Kanunla değişiklik hükümlerine göre orman kadastro çalışmaları 15.12.1989 tarihinde ilan edilmiştir. Haberlerde yapılaşmaya açıldığı iddia edilen yerden alınan koordinatların bilgisayar ortamında orman kadastro haritasına aktarıldığında, söz konusu alanların orman dışı alanlar olduğu görülmektedir.

Özel mülkiyete konu bu yerlerde, yer yer tapulu kesim müracaatları olmaktadır. Yapılaşma sırasında ortaya çıkan görüntü küçük gruplar halinde ağaçlık alanların bulunuyor olması, vatandaşlar tarafından sıklıkla ormanların talan edildiği şeklinde şikayetlerine konu olmaktadır. Bakanlığımızca herhangi bir orman alanında yapılaşmaya müsaade edilmesi söz konusu değildir.

Netice itibariyle orman alanlarının dışında kalan yapılaşmaların kontrolü de bakanlığımız sorumluluk alanına girmemektedir.”

kuzeyormanlari

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.