anadoluverumelimedya.com

HDK Ekoloji Meclisi: GDO Monsanto: Barışta zehir, savaşta silah

HDK Ekoloji Meclisi GDO üreticilerine karşı basın açıklaması düzenledi. Monstanto, Cargill, Bayer, Syngenta, Dunlop gibi tohum üreten şirketlerin GDO araştırmalarına da engel olduğu ifade edildi.

Reklam alanı

HDK Ekoloji Meclisi, Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda bir basın açıklaması yaparak GDO’lu ürün üreten şirketleri ve onlara destek verenleri protesto etti. Basın açıklamasını HDK Ekoloji Meclisi adına Fatoş Osmanağaoğlu okudu. Açıklama şöyle:

 

 

 

Biliyormusunuz?

GDO’lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar) ürünleri tükettiğimizde kanser, kısırlık gibi pekçok hastalığa neden olduğunu biliyor musunuz?

Tarım ülkesi olan memleketimizde, iktidarın HES’lerle madenlerle, TOKİ ile yok ettiği tarım alanları ve su yüzünden buğdayımızı, pirincimizi, mısırımızı ithal ediyoruz. Bu ürünlerin GDO’lu olmadığından emin miyiz?

Bebek mamalarında GDO çıktı, hem ülkemizde üretilen hem de ithal edilen. Bebeklerimizin sağlığı ile onaylama hakkını kim nereden buluyor?

Yediğimiz gıdaların içinde neler olduğunu biliyormusunuz? AKP iktidarı yediğimiz ürünlerin içinde ne olduğunu görebileceğimiz etiketlerin görünür olmasına neden izin vermiyor?

İthal edilen paketlenmiş ürünlerin içerisinde GDO var mı, ne oranda var nasıl öğreneceğiz?

Bildiklerimiz de var tabii…

GDO zararlı maddelerinin hayvanlardan insanlara geçtiğini ve ülkemizde hayvan yemi olarak ithal edilen mısır ve soyanın GDO olduğunu biliyoruz.

Başta Monsanto olmak üzere, Cargill, Bayer, Syngenta, Dunlop gibi GDO’lu tohum üreten şirketlerin tüm dünyada iktidarları nasıl satın aldığını biliyoruz.

GDO lobisinin, dünyanın her yerinde bilim insanlarının GDO ile ilgili araştırmalarına nasıl engel olduğunu biliyoruz.

GDO’lu ürünlerin zararlarının ortaya konduğu araştırma sonuçlarının yayınlanması için nasıl itibarsazlaştırma faaliyetleri, baskılar uyguladıklarını biliyoruz.

Monsanto’nun  ürettiği “Turuncu Ajan” olarak adlandırılan kimyasal silah ABD ordusu tarafından Vietnam savaşı sırasında gerilallara karşı kullanıldı. Halkın ormanlarda gizlenmesini önleme amacıyla ağaçların yapraklarını dökmesi için Monsanto tarafından üretilen  “Agent Orange”ın kullanılması sonucu 400 bin kişi yaşamını yitirdi ve 500 bin civarında çocuk sakat doğdu. İlacın kullanıldığı bölgelerde halen ağaç yetişmiyor ve ekim yapılamadığını biliyoruz.

GDO’ya HAYIR

Ölüm taciri MONSANTO

Tohumuma, Vekilime, Yaşamıma, dokunma AKP

siyasihaber3

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.