anadoluverumelimedya.com

Uluslarası Af Örgütü: Türkiye, kampları ziyaret etmemizi engelliyor

Uluslarası Af Örgütü: Türkiye, kampları ziyaret etmemizi engelliyor

Reklam alanı

Türkiye’nin ‘güvenlik’ gerekçesiyle sığınmacı kamplarını ziyaret etmelerine izin vermediğini söyleyen Uluslararası Af Örgütü Türkiye Araştırmacısı Andrew Gardner, “O izni hiçbir zaman alamayacağımız imasında da bulunuyorlar” dedi.

Nizip’teki çadır kentte 30 çocuğun, kampta çalışan bir kişinin tecavüzüne maruz kaldığı iddialarını değerlendiren Gardner, “Bunlar oldukça endişe uyandırıcı iddialar ve Türk yetkililer tarafından incelenmesi gerekiyor ama aynı zamanda böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için de gereken önlemlerin alınması gerekiyor” diye konuştu.

“Uluslararası Af Örgütü olarak sığınmacı kamplarını ziyaret edebilmek için Türk yetkililerden defalarca izin istedik” diyen Gardner, taleplerinin ‘sığınmacıların mahremiyeti ve güvenliği’ gerekçe gösterilerek reddedildiğini aktardı. Af Örgütü yetkilisi, Türk yetkililerin ziyaret izninin hiçbir zaman verilmeyeceğini ima ettiklerini de söyledi.

Türkiye’deki kamplarda neler yaşandığının dış dünyayla paylaşılmadığına dikkat çeken Gardner, “Bu, yaşananlara benzer korkunç istismarlara yol açabilecek bir durum ve sadece bununla da kalmayabilir” ifadelerini kullandı.

sputnik

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.