anadoluverumelimedya.com

TBBB Feyzioğlu’ndan Yargıtay’a Tarihi Mesaj!

FEVZİOĞLU: YARGITAY HEMEN KARAR VERMELİ

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, MHP‘nin kongre süreciyle ilgili olarak;

Reklam alanı

“Kamu yararı bu dosyanın öncelikli görülmesini emrediyor. Bunda hiçbir tartışma yok.

Dosya dediğiniz üç sayfalık bir karar, gerçekten üç sayfalık bir karar. Bunun dışında da çok da incelenecek bir tarafı yok, sayıları karşılaştıracak. Kararı verecek” dedi.

Amasya Barosu tarafından meslekte 25 ve 40 yılını doldurmuş avukatlara plaketleri düzenlenen törenle Metin Feyzioğlu tarafından verildi.

Tören öncesinde bir basın mensubunun MHP’nin kongre sürecini nasıl değerlendirdiğini sorusuna Metin Feyzioğlu şu yanıtı verdi:

YARGITAY’I ANLAYAMIYORUZ

“Yargıtay’ın kapısına Mayıs’ta bir ara karar veririz diye bir yazı asıp işte üç sayfalık bir kararı halen temyizen tetkik edip bitirmemesini biz anlamıyoruz. İşin esasına giremeyiz. Ama bildiğimiz şu Yargıtay’ın elinde toplumda milyonlarca insanı ilgilendiren bir dosya var.

Kamu yararı bu dosyanın öncelikli görülmesini emrediyor. Bunda hiçbir tartışma yok. Dosya dediğiniz üç sayfalık bir karar, gerçekten üç sayfalık bir karar. Bunun dışında da çokta incelenecek bir tarafı yok, sayıları karşılaştıracak. Kararı verecek.”

TOSYA VE GEMEREK‘TE YANLIŞLIK VAR

Tosya ve Gemerek’teki mahkemelerin verdiği kararları da değerlendiren Feyzioğlu, “Onlar Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na aykırı. Bir dava açıldıysa eğer, yürümekte ise davanın açıldığı mahkeme dışındaki mahkemelerin tedbir kararı vermesi mümkün değil, dolayısıyla orada yanlışlık var.

Yargıtay’ın burada bir an önce bu kararı vermesi lazım. Aslında Kurultaya götürecek çağrı heyetinin kurultay için verdiği tarihten önce bu kararı Yargıtay’ın vermesi gerekirdi” dedi.

DHA

sarizeybekhaber
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.