Herşey ‘Düşük Profilli’ zaten;

Reklam alanı

Günün moda söylemi ‘düşük profil’.

Ne var ki ülkede herşey zaten düşük profilli. Bunun için ayrıca bir çaba göstermeye gerek yok.

-Giden Başbakan ‘Düşük Profilli’ değilmiydi ?. Öyleydi zahir. Cumhurbaşkanı’nın söylediklerinden farklı şeyler söylerdi ara sıra. Ancak ertesi gün düzeltirdi. ‘Komşularla 0 Problem’ söyleminin sahibiydi. Batı Medyasının ‘kafa bulduğu’ bir politika oldu bu. Başbakanlık’tan gönderilmesinden tam bir gün önce Dünya Medyasına ‘Orta Doğu’da bir parantezi kapatıp bir başka parantez açıyoruz’ diye açıklamalar yapan birinin Profili ancak bu yükseklikte olurdu.

– Son dönemdeki Canlı Bombalarda gözleniyor ‘düşük profil’. Canlı Bomba patlıyor.Kendisinden başka ölüm yok. Hükümet ‘kim olduğunu tesbit ettik, IŞID çı’ diyor.PKK nin ‘üstlenme örgütü’ TAK ‘biz yaptık diyor ve gerçek ismi açıklıyor.

– Suikast’ın ‘Düşük Profilli’si olur mu ? Olur. Gazeteci Can Dündar’a ‘garibin’ biri suikast düzenledi. Elinde tabancası olan suikastçıyı Dündar’ın karısı yaka paça tuttu. Bir eliylede cep telefonundan You Tube için çekim yaptı. Böyle olacak Profil dediğin.

-Senelerden beri iki muhalif siyasi partiden birinin başkanısın. Profilin yıllardan beri girip çıktığın seçimlerde aldığın sonuçlardan görülüyor. Bir de muhalet içinde muhalefet var. ‘Ot yoldurtmazsam namerdim’ diyor tek başına topladığı 20 binlik mitinglerde. Profiller arasındaki yükseklik farkı dikkatleri çekiyor.

-Ülkede Profili düşük olmayan bir şey var; Güney-Güneydoğu sınırlarımızın çevresindeki savaş. TSK ve Güvenlik güçlerinden 400, karşı taraftan ise -rivayete göre- binlerce kişinin yaşamını kaybettiği bir gayri nizami savaş sürüyor. Dünya’da ‘aktif’ durumdaki silahlı çatışmalar arasında en kanlısı ülkede yaşanırken, herşeyin ‘düşük profilli’ olarak kalmasına şaşacak bir şey yok. Kendi ülkesinin yönetimi tarafından bir kaç yıl önce arkasından bıçaklanan TSK, görüldüğü kadarıyla düşük profilli olmayan tek kurum gibi olarak kalıyor bu çukurda..

Mahir Tan     LondraPosta- Londra