anadoluverumelimedya.com

Dikkat! Gaziantep-Hatay-Adana Hattında KORKUNÇ ŞÜPHE!

1915 Ermeni Tehciri ve Bugün

Büyük ayaklanma 20 Nisan 1915’te Van’da başladı.

Reklam alanı

Akdamar Adası’ndaki Rahipler Okulu karargahlarıydı. Günümüzde bu karargah ‘dinlerarası diyalog’ adıyla onarılacak, Ermeniler bu tarihsel misyonu olan bu karargahta yeniden toplanma fırsatını yakalayacaklardır.

Ayaklanmayı ilk başlatan Rusya’da ölüm cezasına çarptırılmış olan iki Ermeni komitacı oldu.

1915 yılı Şubat ayında, Tımar bucak merkezinde koyun sayımı yüzünden çıkan ayaklanmayla olayların önüne artık geçilemedi; sayıları 5.000’i bulan Ermeniler saldırıya geçtiler. Osmanlı Bankası, Genel Dış Borçlar Yönetimi, Tekel, Posta-Telgraf ve hükümet binalarına bombalar atılarak Müslüman mahalleler ateşe verdiler.

700 kişilik ayrı bir Ermeni komitacı Van Kalesi’ne saldırmış, hükümet kuvvetlerinin bu noktada savunmaya geçmesiyle çatışmalar Nisan ayı sonuna kadar sürmüştü.

Ermeni mevzilerinde bulunan ve üzerinde ‘öç’ yazısı bulunan Ermeni kalpakları ile Rus ve Fransız şapkaları olayların ardındaki tarihsel süreci iyi anlatıyordu.

Böylesi bir ortamda, 27 Mayıs 1915’te, günümüzde çok konuşulan Ermenilerin tehcir edilmesi kararı çıkarıldı.

Kararın gerekçesi şuydu;

‘Savaş yörelerine yakın bölgelerde oturan Ermenilerin bir kısmı ordunun harekatını zorlaştırır davranışlarda bulunmakta, halk saldırmakta ve isyancılara yataklık etmektedirler. Bu yüzden Van, Bitlis, Erzurum vilayetleriyle Adana, Mersin, Osmaniye ve Kozan kazaları, Maraş’ın merkezi dışında Maraş Mutasarrıflığında, Halep vilayetinde, İskenderun, Antakya kazalarında oturan Ermenilerin yerleri değiştirilecektir. Bunlar, Musul ve Zor mutasarrıflılıklarının Van vilayetiyle bitişik kuzey kısımlarına, Halep vilayetinin doğu ve güneydoğusuna ve Suriye vilayetinin doğusuna nakledileceklerdir’.

Talat Paşa, Osmanlı’yı Ermeni tehcirine zorlayan nedenleri ABD büyükelçisine şöyle açıklıyordu;

Ermenilere karşıtlığımız üç noktadadır:

İlk olarak Ermeniler Türklerin zararına olarak kendilerini varlıklı yaptılar;
İkinci olarak bizi yargılamaya ve ayrı devlet kurmaya kalktılar;
Üçüncü olarak, açıkça düşmanlarımızı yüreklendirdiler. Kafkasya’da Rusları desteklemişlerdir.

Sarıkamış başarısızlığımız geniş ölçüde Ermenilerin eylemleriyle açıklanabilir. Bu nedenlerle savaş son bulmadan onları güçsüz bırakmaya kesin kararlıyız.’

Şimdi bugüne dönersek, PKK terör örgütünün Ermeni Taşnak çeteseiyle olan bağı biliniyor, zaten PKK da gizlemek gereğini artık duymuyor yani PKK bir Ermeni ittifak örgütüdür.

Bugün çok önemli bir başka mesele daha var, o da sığınmacılar
1915 Techir kararına bakıldığında, çok sayıda Ermeni’nin Suriye/Halep’e ve Suriye’nin doğusuna tehcir edildiği biliniyor.

Şimdi bu tabloya 1915 ve 1924 isyanlarından kaçan Nesturileri de eklersek, Halep ve Suriye doğusundan çok sayıda Nesturinin de bulunduğu biliniyor.

Bugün burada PYD/YPG adıyla PKK’nın kollarının silahlı faaliyet gösterdiği de biliniyor.

Türkiye’ye alınan milyonlarca sığınmacının da bu bölgeden gelerek Türkiye’ye yerleştiği de biliniyor.

Bu durumda sakın bu sığınmacılar 1915 Ermeni isyanından kaçan ve tehcir edilen Ermeniler ile 1915 ve 1924 isyanlarından kaçan Nesturiler olmasın! Çünkü 1915 tehcirinde Suriye’ye yerleştirilen Ermenilerin bulunduğu yerler ile Suriye’den gelen sığınamcıların geldikleri yerler çakışıyor!

Bu önemli çünkü eğer ki bunlar o Ermeniler ve o Nesturiler ise Türkiye, 1915’teki tehdit ve tehlikeyle şimdi yeniden karşı karşıyadır; nüfus yoğunluğunu Türkiye’nin belli bölgelerinde elde edecek olanlar “ileri demokrasi” gölgesinde yarım bıraktıkları işe devam edeceklerdir demektir!

Birinci Dünya Harbi’nde İngiliz projesi Türkiye’nin doğusunda bir Ermeni devleti, bir Kürt devleti ve aralarında bir Nesturi devletine planına dayanıyordu.

İkinci Dünya Harbi sonunda Stalin Projesi, Kürtlerin desteğinde bu Ermeni ve Nesturi çeteleriyle Akdeniz’e inmek ve Ortadoğu’da at koşturmak planına dayanıyordu.

Şimdi bugüne bakıldığında, Birinci ve İkinci Dünya harbinde gerçekleştirilemeyen İngiliz ve Rus planlarının yeniden hayata geçirilmek istendiği görülüyor.

Planın taşları PKK-PYD-YPG-Barzani üzerine kurulu. IŞİD de bonusları oldu.

Şimdi Kilis bombalanıyor; Gazinatep’e saldırılıyor; Güney hattı tedirginlik içinde belki de göç ediyor…

Peki bu böyle sürerse, göç edilen bölgelere yoksa bu Ermeni-Nesturi eski isyancılar mı yerleştirilecek, merak ediyoruz doğrusu!

Durum bu; tespitlerimiz doğru değilse eğer, buyursun AKP Hükümeti bize bu gelen milyonlarca sığınmacının kim olduklarını açıklasın!


BİLGETÜRK

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.