anadoluverumelimedya.com

Vergi kaçıranlar da vergi teşviki alacak

Türkiye bunu da gördü, vergi kaçıranlara devlet teşviki almanın yolu açılıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ankara’da düzenlenen kayıt dışıyla mücadele toplantısında önümüzdeki günlerde vergi alanında yapılacak kritik düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Reklam alanı

Erdoğan SÜZER

 

Damga Vergisi’nden harçlara, Vergi Usul Kanunu’ndan (VUK) Gelir ve Kurumlar vergilerine kadar bir çok vergisel düzenlemede değişikliğe gideceklerini belirten Ağbal, bu amaçla hazırladıkları yasa taslağını Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) görüştüklerini, Bakanlar Kurulu’na yapacakları sunumun ardından hükümet tasarısı olarak Meclis’e göndermeyi planladıklarını söyledi. Ağbal, amaçlarının yatırımların önündeki engelleri kaldırmak olduğunu belirtirken bu kapsamda teşvikli yatırımları engelleyen VUK’taki 153/A maddesini kaldıracaklarını bildirdi.

6 YIL DESTEK ALAMIYORLARDI

Söz konusu 153/A maddesi, 28 Mart 2013 yılında naylon fatura kullanımını önlemek ve vergi kaçakçılığıyla mücadele etmek amacıyla kanuna eklenmişti. Maddeye göre, defter ve kayıtlarda hesap ve muhasebe hileleri yapanlar, gerçek olmayan kişiler adına hesap açanlar veya defterlere kaydı gereken hesap ve işlemleri vergi matrahının azalması sonucunu doğuracak şekilde tamamen veya kısmen başka defter, belge veya diğer kayıt ortamlarına kaydedenler; defter, kayıt ve belgeleri tahrif edenler veya gizleyenler veya yanıltıcı belge düzenleyenler veya bu belgeleri kullananlar 6 yıl boyunca hiçbir surette vergi teşvik ve desteklerinden yararlanamıyor. Üstelik bu suçları işleyenler 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyor. Bu madde kanundan çıkarılırsa bu suçları işleyenlerin yatırımlarına devlet vergi teşviki vermeye devam edecek.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.