anadoluverumelimedya.com

IŞİD’in propaganda kitabı bakanlık tarafaından halk kütüphanelerine dağıtılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, IŞİD’in propaganda kitabı olan “Esad’ın suç rejimine karşı ideal mücadele dersleri” adlı kitapçığını basan İstanbul’daki Guraba Yayınevi’nden birçok kitap aldığı ve Türkiye’deki halk kütüphanelerine dağıttığı ortaya çıktı.

Reklam alanı

IŞİD militanlarının Şeddadi’de savundukları bir hastanede geride bıraktıkları eşyalar arasında “Esad’ın suç rejimine karşı ideal mücadele dersleri” adlı bir kitap bulunduğu, bu kitabın İstanbul’da bulunan bir yayınevinde basıldığı kamuoyuna duyurulmuştu.

Arapça kitabın künyesinde Türkçe olarak; Guraba Yayınları’nın telefon numarası, adres, e-posta ve facebook hesabı da görülüyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü’ne ait, kütüphanelere alınan kitapların yer aldığı resmi internet sitesine göre,  IŞİD’in propaganda kitabının birçok halk kütüphanesinde bulunduğu anlaşılıyor. Bu durumun IŞİD kitabını basan yayınevine ciddi maddi destek olduğu düşünülüyor.

2001-2014 arası söz konusu yayınevinde basılan, ‘ kadınlara yönelik şerri yasaklar, namazı terk edenin durumu, mümin hanımlara özel uyarılar’ gibi isimleri bulunan çeviri ve kitapların bazıları şöyle: “İsim ve sıfat tevhidinde Ehl-i Sünnetin muhaliflere cevabı,  Namaz ve onu terk edenin durumu , Müslüman gençliğe öğütler, Mümin hanımlara özel , Kadınlara yönelik otuz şer’i yasak , Şeytanın tuzakları ve korunma yolları, Yılbaşı kutlaması ve kâfirlere benzemek, Kur’an ve sünnetin ışığında cihat eğitimi”

siyasihaber3
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.