anadoluverumelimedya.com

TÜRKMENLER İKİ KOLDAN ATEŞ ALTINDA…

Irak Türkmenleri 2003 ABD işgalinden beri rahat gün yüzü görmedirler. Türkmeneli bölgesi gün geçmiyor değişik yönlerden saldırıya uğramasın.

Reklam alanı

Telafer’i gece gündüz IŞİD’ın ağır silahlarının ateşi altında. 250.000 fazla Türkmen soydaşımız evinden yurdundan oldu, göçmen durumuna düştü.

“Beşir köyünü ve Tazehurmatu kasabasını haftalardır çember altına almış ve Türkmen mahalle ve evlerine saldırıyorlar”

Kış ve yaz aylarının ağır tabiat şartları altında hayat mücadelesi veriyorlar.

IŞİD denen laboratuar ürünü terör örgütü Beşir köyünü ve Tazehurmatu kasabasını haftalardır çember altına almış ve Türkmen mahalle ve evlerine saldırıyorlar.

“Türkmenlerin çelik yüreklileri karşısında ne yaptıysalar boş”

Ancak Türkmenlerin çelik yüreklileri karşısında ne yaptıysalar boş. Sonunda IŞİD kimyasal silah kullanarak Tazehurmatu kasabasına hardal gazı ile saldırmaya başladı ve onlarca Türkmen şehit oldu ve yüzlerce de yaralı var…Bu kez IŞİD ile mücadele etmek için ABD tarafından peşmergelere verilen silahlar -ne yazık ki- daha önce yüzlerce kez uyardığımız gibi oldu ve Türkmenlere karşı kullanılmaya başlandı. Peşmergeler bir haftadan beri Türkmen ilçesi Tuzhurmatu’ya tanklarla ve toplarla saldırmaya başladılar. Tuzhurmatu’nun hâkim olan Türkmen nüfusu başta Kürt partileri olmak üzere pek çok tarafı rahatsız etmeye başladı. Ayrıca sözde Kürdistan devletinin kurulmasında Tuzhurmatu’nun coğrafi konumu ve Türkmen oluşu engel teşkil etmektedir. Ara ara peşmergelere Tuzhurmatu ’da fitne çıkarıp halkı kışkırtıp ve savaş çıkarmaktadırlar. 2003 de yaptılar, 2004 te de yaptılar ve günümüze kadar devam ediyorlar. Bir ay önce de yine peşmergeler ağır top silahlarıyla Tuzhurmatu’nun mahallelerine saldırdılar. Pek çok şehit ve yaralımız var.

Türkmen evleri dükkânları yanmış ve tahrip olmuştur. Hayatlarını idame etmek zorlanıyorlar. Son aldığımız bilgiye göre ilçenin belli yerlerine keskin nişancılar yerleştirerek rast gele sivil Türkmenleri katlediyorlar.Değerli basın mensupları, Peşmergelerin Tuzhurmatu’ ya saldırılarında şehit düşen kadın erkek, çoluk çocuğun resimlerini sosyal medyadan takip ediyorsunuzdur. Peşmergelerin insanlık dışı davranışları, ellerinde balyozlarla Türkmen hanelerinin kapılarını kırmaları ve Türkmen evlerinin talan edilişlerini görüyorsunuz.

Türkiye ne yapıyor?

AKP Hükümeti PKK için sık sık “geriye dönüşü yok” deniliyor ve “terör olayı bitene kadar operasyonlar devam edecek.” Zaten terörü besleyenlerin elebaşı Irak’taki Talabani ve Barzani gruplarıdır. PKK nın yuvaları kampları Barzani bölgesinde sefa sürmektedirler. Hastaları Erbil hastanelerinde tedavi görüyor. Bu Barzani kısa bir süre önce Türkiye seninle gurur duyuyor diye karşılanan Türkmen katilidir , evet şaşırmayın bu Barzani  aynı Barzani

Telefon açıp Türkmen Katili barzaniyede “ edi bes’e “ diyemiyormusunuz 

Şimdide sizlerde bizim gibi  Barzani için Türkiye sana lanet okuyor diyebilecekmisiniz.

Orada Türkmen kardeşlerimizin acılarını sadece gıda yardımıyla ve hastaları Türkiye hastanelerinde tedavileriyle geçiştirmek yetmeyeceğini hepimiz biliyoruz.

Türkiye Cumhuriyetinin bütün Türk dünyasındaki kardeşleri için yapması gereken bir vazife koruma ve kollama görevidir ve acilen yerine getirmelidir.

Devletimiz mısıra , filistine gösterdiği duyarlılığı Özbe öz soydaşımız olan , dindaşımız olan Türkmenlere neden göstermiyor .

Herkes Bilsinki Akan Türk kanı maalesef demeçlerle durmuyor.

Askeri önlemler ve müdahale gerektirir , bugün Irakta Suriyede Türk varlığına sahip çıkılmaz ise bunun bir adım sonrası sınır şehirlerimizidir.

Kökünü kurutmaya çalıştığımız bölücü örgütün uzantıları Türkmen soydaşlarımızı canice baskınlarla katlederek  intikam almaya çalışıyor.

Bir taraftan IŞİD diğer taraftan peşmergelerin ateşi arasında kalan Türkmenlere Irak hükümeti kör ve sağır taklidi yapıyor kılı dahi kıpırdamıyor. Irak hükümeti akan Türkmen kanına seyirci kalabilir bu o soysuzlara nankörlere yakışır ancak Türkiye devleti, hükümeti, ordusu ve bütün halkı seyirci kalamaz , oradaki Türk varlığını korumak ve kollamak Türk Devletinin boynunun borcudur.

Tuzhurmatu’da akan kan bizim kanımızdır. O kanı da sarmak ve akıtandan en ağır hesap sormak ta bize yani Türkiye’ye düşer , O bölgeye yapılacak müdahale Türkmen Katliamına son vereceği gibi , içeride yaptığımız bölücü örgütü yok etme operasyonlarımızada katkısı olacaktır.

Bizler Türk Ocakları Kocaeli Şubesi mensupları olarak , Devletimizi idare edenlerden Türkmen soydaşlarımıza acilen sahip çıkmasını askeri tedbirler almasını istiyoruz , katliamı duyurmak , protesto etmek , zulmü haykırmak sivil toplum kuruluşlarının görevidir.

Devlet terörden yakınmaz , Terörü yok eder .

Kamuoyunun ve Tüm halkımızın duyarlı olmalarını istirham ediyoruz.

mehmetciktv

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.