anadoluverumelimedya.com

Kadınlardan eylem: Bu işyerinde taciz vardır!

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren E.C.A. Valfsel Armatür Sanayi AŞ, son günlerde taciz skandalıyla çalkalandı. Fabrikada 25 yıldır çalışan Zuhal Güneş, geçtiğimiz günlerde Genel Müdür Hüseyin Orhan’ın tacizine uğradığı iddiasıyla savcılığa başvurdu, aynı zamanda fabrikanın yöneticisi olan Elginkan Vakfı’na şikayette bulundu. Bunun üzerine 14 Mart 2016’da bildirimsiz ve tazminatsız olarak işte çıkarıldı.

Reklam alanı

Manisa Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, bugün fabrika önüne giderek, bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade eden bir basın açıklaması yaptılar.

“VAKFIN KADIN GENEL MÜDÜRÜ, BANA ‘KİMSEYE ANLATMA REZİL OLURSUN’ DEDİ”

Taciz mağduru Zuhal Güneş, yaptığı basın açıklamasında, “25 yıllık çalışma hayatım boyunca sorunsuz çalışan, işi ve performansıyla ilgili hiçbir yazılı ve sözlü ikaz almamış bir çalışan olarak, Genel Müdür Hüseyin Orhan’ın tacizine uğradım. Savcılığa ve vakıf yönetimine şikayette bulunduğum için işten atıldım. Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen’e durumu anlattığımda, ‘Kimseye anlatma rezil olursun’ yanıtı aldım. Hatta ve hatta ‘Bir sekreter için genel müdürümü atamam’ yanıtı veren Gaye Akçen karşısında, gururum ve insanlık onurum ayaklar altına alındı. Ben Gaye Akçen’in bu sözlerine aldırış etmeden bildiği doğru yoldan yürüyen bir kadınım. Haklı mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim” dedi.

Fabrikanın önüne “Bu işyerinde taciz vardır” pankartı bırakan kadınlar, E.C.A. şirketini ve şirketin yöneticisi olan Elginkan Vakfı’nı alkışlarla protesto ettiler.

FABRİKA YÖNETİMİ AMBLEM VE BAYRAK GÖRÜNMEMESİ İÇİN BİNALARI TIRLARLA KAPATTI

Kadınların basın açıklaması sırasında, fabrika yönetimi, işyerinin amblem, arma ve bayraklarının görünmemesi, kameraların fabrikayı görüntülememesi için binaların çevresinde TIR’lar ve konteynırlarla kapattı.

sol

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.