anadoluverumelimedya.com

Rize’de, Ergenekon dava sürecinin anlatıldığı, ‘Kuvayi Milliye Ateşi’ tiyatro gösterisi sahnelendi

RİZE’de, Ergenekon Davası sürecinin simge isimlerinden, eski pilot teğmen – yazar, CHP Parti Meclis üyesi Mehmet Ali Çelebi’nin yaşadıkları, ‘Kuvayi Milliye Ateşi’ adlı tiyatro gösterisi ile sahneye konuldu.
Atatürkçü Düşünce Derneği Rize Şubesi’nce düzenlenen ve İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, ‘Kuvayi Milliye Ateşi’ adlı tiyatro gösterisinde, Ergenekon Davası sürecinin simge isimlerinden eski pilot teğmen – yazar, CHP Parti Meclisi üyesi Mehmet Ali Çelebi’nin yaşadıkları tiyatro sanatçısı Utku Erişik tarafından sahnelendi. Tiyatro gösterisinin ilk bölümünde Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin 41 ay tutukluluk süresi ile birlikte 9 yıl süren Ergenekon Davası sürecinde yaşadıkları canlandırıldı.
Çelebi’nin Ergenekon Davası sürecinde gözaltına alınması, cezaevi yılları, yargılama süreci ile cezaevinde evlendiği yılların konu edildiği gösteri izleyenlerden büyük alkış aldı. Gösteriyi katılımcılarla birlikte izleyen Mehmet Ali Çelebi ve eşi Kezban Çelebi, cezaevindeki evlilik yıllarının canlandırılması sırasında duygusal anlar yaşadı. Gösterinin son bölümünde sahneye çıkan Mehmet Ali Çelebi, kendi anlatımıyla Ergenekon Davası süreci ile ilgili yaşadıklarını izleyenlerle paylaştı.
MEHMET ALİ ÇELEBİ: SONUNDA ZAFER ULAŞTIK
Mehmet Ali Çelebi, 41 aylık tutukluluk ve 9 yıllık bir dava sürecinden sonra hakikatiın zafere ulaştığını belirterek, “Bu tiyatroda hangi tezgahların ortaya konulduğu ve hangi değerlerin hedef tahtasına oturtulduğu dair sunumlarımız oldu” dedi.
“NE MUTLU BU KUMPAS ÇÖKTÜ”
Tiyatro sanatçısı Utku Erişik ise, Ergenekon Davası sürecinin simge isimlerinden biri olan Mehmet Ali Çelebi’nin yaşadıklarını anlatmaya çalıştıklarını belirterek, “O içerde biz dışarıda bunun acısını yaşıyorduk. Ona moral ve destek vermeye gittiğimizde o bize destek ve moral veriyordu. Sanatçı olarak işim sadece sahneye çıkarak oyunumu iyi oynamak değil. Sanatçı sorumluluğu, kumpas davada bu ülkenin askerleri, aydınları, yazarları ve gazetecileri haksız bir şekilde içeri atılırken onların arkasında sağlam bir şekilde durabilmektir. Ne mutlu, bu kumpas dava çöktü. Bir dönem Mehmet Ali Çelebi ve onun gibi tutuklulara destek için sahneye çıkarken, bugün onunla birlikte ortak bir etkinliğe çıkıyoruz. Mehmet Ali Çelebi’nin çıkmasıyla iş bitmedi. Şimdi bu kumpası kuranlarla hesaplaşma süreci başladı. Bu da bize aydın sorumluluğu yüklüyor. Asıl savaş şimdi başlıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi cehaletle savaşı başlatıyoruz” dedi.

Reklam alanı

sozcu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.