anadoluverumelimedya.com

Çubarov, KTMM için olağanüstü hal rejimi ilan etti

KİEV (QHA) –

Reklam alanı

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, işgalci Kırım Rus yönetimine bağlı mahkemenin KTMM’yi yasakladıktan sonra olağanüstü hal rejimine geçiş ilan etti.

Çubarov, KTMM’nin merkez ofisinin yeri olarak Ukrayna’nın başkenti Kiev’in kabul edileceğini belirtti.

KTMM Başkanı Refat Çubarov’un söz konusu emirnamesinin tam metni:

“Kırım’ın geçici Rus işgali koşullarında Kırım Tatar halkın milli özyönetim organlarının faaliyetlerine ilişkin olağanüstü hal rejiminin uygulanması” ile ilgili

                                     Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanın

                                                   Emirnamesi
Kırım Tatar Milli Meclisi’nin 19 Şubat 2016 tarihli “Kırım Tatar Milli Kurultayı delegelerin, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin ve üyelerin ve Kırım Tatar halkının milli özyönetim sistemin diğer organlarının faaliyeti için Kırım’da çözülemez engellerin meydana gelmesi durumunda olağanüstü hal rejimi” kararına ve Kırım Tatar Milli Meclisi Tüzüğü’nün 4.4’ncü maddesine dayanarak,

Aşağıdaki kararlar verilmiştir:

1.    26 Nisan 2016 tarihinden itibaren Kırım Tatar Milli Kurultayı delegelerinin, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin ve üyelerinin ve Kırım Tatar Milli Kurultayı  tarafından seçilen diğer organlar ile Kırım Tatar Bölge Meclislerinin faaliyetleri ile ilgili olağanüstü hal rejimi uygulanmaktadır.

2.    Olağanüstü hal rejiminin uygulanmasından itibaren ve Kırım Tatar Milli Meclisi’nce başka bir karar verilene kadar Kırım Tatar Milli Meclisi’nin ve üyelerin ve Kırım Tatar Milli Kurultayı tarafından seçilen diğer organların faaliyeti, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı tarafından organize edilecek ve Kırım Tatar Milli Meclisi’nin merkez ofisinin yeri olarak Kiev şehri kabul edilecektir.

3. Olağanüstü hal rejimi sırasında Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerinin koordinasyonundan Kırım Tatar Milli Meclisi’nin Özel Konseyi sorumludur. Kırım Tatar Milli Meclisi’nin Özel Konseyi:

– Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı

– Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu (onun kabulü ile)

– Ukrayna’nın anakarasında sürekli olarak bulunan Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleri

tarafından oluşmaktadır.

4.    Özel Konseyce verilen kararlar Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı tarafından yayınlanmakta olup Kırım Tatar Milli Kurultayı delegeleri, Kırım Tatar Milli Meclisi ve üyeleri ve Kırım Tatar Milli Kurultayı tarafından seçilen diğer organlar ile Kırım Tatar Bölge Meclisleri tarafından yerine getirilmesi zorunludur.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı

Refat Çubarov

Kiev,

26 Nisan 2016

QHA

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.