anadoluverumelimedya.com

Sarkisyan: Her an savaş çıkabilir

Başkent Erivan’da Bloomberg’e konuşan Sarkisyan, Rusya’nnın aracılığında imzalanan ateşkesin çatışmaları sonlandırmadığını belirtti. Ermenistan için barış görüşmelerini sürdürmenin ‘anlamsız’ olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, “Biz bir yerlerde barışı konuşurken, askeri yetkililer savaş halinde” dedi.

Reklam alanı

Ermenistan’ın Karabağ’da toprak kaybettiğini ilk defa kamuya açık bir şekilde dile getiren 61 yaşındaki Sarkisyan, Azerbaycan birliklerinin sınır çizgisinin kuzeyinde ve güneyinde ‘çok küçük bir bölgeyi’ aldığını ve bu toprakların ‘stratejik önemi bulunmadığını’ söyledi. Eskiden Ermenistan ordusunun başında olan Cumhurbaşkanı, Ermeni birliklerinin ‘daha fazla kayıptan kaçınmak’ için bu toprakları geri almaya çalışmadığını ifade etti.

Karabağ’daki durumun ‘oldukça kırılgan’ olduğunun altını çizen Azerbaycan’ın 5 bölgesinde bulunan Ermeni birliklerini geri çekmeye ve 2011 yılında Rusya’nın Kazan şehrinde imzalanan anlaşmaya uygun olarak barış gücü askerlerinin yerleştirilmesine izin vermeye hazır olduğunu dile getirdiğini belirten Sarkisyan, Azerbaycan Devlet Başkanı İlhami Aliyev’in bunu reddettiğini hatırlattı.

Kaynak: Sputnik

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.