anadoluverumelimedya.com

MHP’li Özdağ, şehit ailelerine ev verilmesiyle ilgili yasa teklifi verecek

MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, şehit ailelerine ev verilmesi için kanun teklifi vereceğini söyledi

Reklam alanı

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, şehit ailelerine ev verilmesiyle ilgili bir kanun teklifi vereceğini açıkladı. Türk Milleti’nin şehit ve gazilerini unutmadığını, onlara gereken saygı ve sevgiyi gösterdiğini belirten Özdağ, “Yarın meclise iki yasa teklifi vereceğim. Bunlardan birincisi, şehitlerimizin aileleri köylerde ve şehirlerde yaşayanlarına bir şehit evi inşa edilmesi ile ilgili olacak. Ailelere il merkezlerinde yaşayanlara ise bir apartman dairesinin satın alınarak verilmesi ile ilgili olacaktır.” diye konuştu.
MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Türk Milleti’nin şehitlerine ve gazilerini unutmadığını onlara gereken saygı ve sevgiyi gösterdiğini belirten Özdağ, yarın Meclis’e iki yasa teklifi vereceğini söyledi. Bunlardan birincisinin şehitlerin ailelerine, köylerde ve şehirlerde yaşayanlarına bir şehit evi inşa edilmesi ile ilgili olacağını belirten Özdağ, “Ailelere il merkezlerinde yaşayanlara ise bir apartman dairesinin satın alınarak verilmesi ile ilgili olacaktır. İkinci teklifim konusu ise Geçici Köy Korucularına zor alımdan polislere olduğu gibi taşıma ruhsatı ücreti alınmadan silah verilmesi ile ilgili olacaktır.” diye konuştu.

PKK gibi tam zamanlı bir terör örgütüne karşı, yarı zamanlı vatanseverlik ve terörle mücadele anlayışı ile sonuç alınmasının mümkün olmadığını ifade eden Özdağ, “PKK, terörünün aşılması için Suriye’nin toprak bütünlüğünü de güvence altına alan kapsamlı bir stratejiye ihtiyaç vardır. Oysa bugün AKP’nin yanlış Suriye politikasında ısrar etmesinin sonucunda ülkemiz ağır tehdit altında kalmaya devam etmektedir.” şeklinde konuştu.
Suriye’den kaynaklanan tehdidin güçlü bir şekilde kendisini gösterdiği yerin Kilis olduğu anlatan Özdağ, “Kilis kenti ağır bir saldırı ile karşı karşıyadır. Ölüm adeta Kilis’te kol geziyor. 17 Ocak 2016’dan itibaren Kilis’e Halep’in ilçesi olan Bab’dan yapılan 50’nin üzerinde Katyuşa füze ve hava topu saldırısı yapılmıştır. Saldırılarda askeri hedefler değil, sivil hedefler vurulmaktadır. Bu saldırılarda 17 kişi hayatını kaybetmiştir. Yine bu saldırılarda 88 Kilisli yaralanmıştır. Saldırılara 15 dakika sonra Türkiye tarafından ateş ile cevap verilse de kamyonetlerin üstüne yerleştirilen katyuşalar mevzi değiştirdiği için sonuç alınamamaktadır. Sınırın Suriye tarafından atılan roketler sonucunda Kilisliler psikolojik anlamda travma yaşamaktadırlar. Her gün ölüm korkusu ile iş yerlerine gitmek isteyen Kilislilerin tedirginliği yine çarşıya çıkmak isteyen yurttaşlarımızın korkusu herhalde hiç bir şeyle izah edilemez. Kilis halkı adeta paranoya yaşıyor. Hal böyle iken Kilis valisi Kilis müftüsünün yapması gereken açıklamaları yapmaktadır.” açıklamasında bulundu.
IŞİD saldırıları karşından Kilis halkının tam bir çaresizlik içinde olduğunu hatırlatan Özdağ şunları söyledi: “Artık angajman kuralları gereği ‘misli ile cevap verdik’ şeklindeki savunmalar Kilisliler için hiçbir şey ifade etmemektedir. Kilisliler, Genel Kurmay Başkanı, MİT Müsteşarı ve Milli Savunma Bakanının Kilis’e gelmesinden dolayı ‘belki saldırılar durur, devlet ilgi gösterdi’ diye düşünerek moral kazanmışlar ise de bu ziyaretlerin IŞİD saldırılarını durdurmasının mümkün olmadığı kısa zamanda ortaya çıkmıştır.”
CİHAN

ilk-kursun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.