anadoluverumelimedya.com

NATO ÜLKELERİNDEN ‘KİLİTLİ KALKAN’ TATBİKATI

Siber olaylara karşı NATO ülkeleri arasında iş birliğini tesis etmek, bilgi paylaşımını sağlamak ve mevcut yetenekleri değerlendirmek maksadıyla, Kilitli Kalkan (Locked Shields-2016) Tatbikatı gerçekleştirildi.

Türkiye adına tatbikata; Genelkurmay Başkanlığı ile kamu/sivil kurum ve kuruluşların temsilcilerinden teşkil edilen müşterek bir takım katıldı. Tatbikatın Yerel Kontrol Merkezi,TSK Siber Savunma Komutanlığı’nda oluşturuldu.

Reklam alanı

Tatbikata; Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı ve TÜBİTAK’tan da gözlemciler katıldı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; sanal bir ağ üzerinden 18-22 Nisan 2016 tarihleri arasında icra edilen tatbikatın; Tatbikat Kontrol Merkezi, EstonyaTalinn’deki NATO Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi’nde, Yerel Kontrol Merkezleri ise oyuncu statüsünde bulunan 20 takımın (ABD, Avusturya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Letonya, Litvanya, Macaristan, NATO NCIRIC, Polonya, Slovakya, Türkiye, Yunanistan) bulundukları coğrafyada tesis edildi.

cihan

benguturk

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.