anadoluverumelimedya.com

Ergenekon kumpası çöktü

Türk Ordusunun, aydınlarının, yurtsevelerinin hedef alındığı ErgenekonKumpası çöktü. Yargıtay 16’ncı Dairesi Ergenekon Davası’nı hem esastan hem de usulden bozdu, “Ergenekon terör örgütü yoktur” dedi.

Reklam alanı

Karada sanık ve avukatlara süre sınırı konularak savunma izni verilmesi, sözlü beyana izin verilmemesinin, geceleyin ifade alınmasının da hukuksuz olduğu belirtildi. Ve Daire, hukuka aykırı dinlemeler, gizli tanık beyanları, MİT mensuplarının izinsiz dinlenmesi, aramaların hukuka aykırı yapılmasının usul gerekçelerinin hepsini bozma nedeni saydı.

231 sayfalık temyiz kararında, davanın esastan bozulma gerekçesi Ergenekon terör örgütünün varlığına ilişkin somut delil ortaya konulamamasını olarak gösterildi.

Daire Başkanı Eyüp Yeşil, 23 dava dosyasının tek bir davada birleştirilmesinin hukuksuz olduğuna karar verdi. Danıştay saldırısı davası, Cumhuriyet gazetesine bomba atılması davası ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un davasının ayrılmasını istendi. Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ’un, Yüce Divan’da yargılanması gerektiğine karar verdi.

Kararda “Sebepsiz yere davalar birleştirildi ve yargılama uzatıldı” denirken Danıştay saldırısı sanığı ve savcıların “Osmanım” diye seslendiği Osman Yıldırım’ın hem gizli tanık hem de sanık olmasını eleştirilerek “Bir koyundan 3 post çıkarılmış” ifadesi kullanıldı.

Yargıtay’daki duruşmaya Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Albay Dursun Çiçek ve kızı Avukat İrem Çiçek, emekli Albay Fuat Selvi, emekli Albay Ziya İlker Göktaş, Mehmet Cengiz, Yaşar Okuyan, Nusret Senem, Hüseyin Buzoğlu, Serdar Öztürk, Oktay Yıldırım, Hikmet Çiçek, Kemal Kerinçsiz, Sevgi Erenerol katıldı.

Yargıtay’ın yeni terör dairesi olan 16. Ceza Dairesi, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, gazeteci Tuncay Özkan, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu 274 sanık hakkında son sözünü söyledi.

BİR KUMPAS DAHA ÇÖKTÜ

Ergenekon davasında Yargıtay temyiz kararını açıkladı.  Ergenekon davasında verilen karar Yargıtay tarafından bozuldu.

İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Murat Ergün’ün Twitter’dan yaptığı açıklamalara göre Yargıtay’ın bozma gerekçesi şu şekilde sıralandı;

1- İlker Başbuğ Yüce Divan’da yargılanmalıydı.
2- Danıştay saldırısı davası Ergenekon ile birleşmemeliydi.
3- Soruşturmada 147 ve 148 ihlal edildi. Geceleyin ifade alındı. Bu hukuksuzdur.
4- Sanık ve avukatlara süre sınırı konularak savunma izni verilmesi, sözlü beyana izin verilmemesi hukusuzdur.
5- Sebepsiz yere davalar birleştirildi ve yargılama uzatıldı. Hukuksuzdur.
6- (Osman Yıldırım için) Bir koyundan 3 post çıkarılmış
7- Devlet sırrı olduğu söylenen delili polis ve savcı inceleyemez. Avukat büro ve evlerinde usulsüz arama yapılmıştır.
8-Askeri mahallerde usulsüz arama yapılmıştır.
9- CMK 134 ihlal edilerek dijitallerin imajlarının arama mahalinde alınmaması bir kopyasının sanığa verilmemesi hukuksuzluktur.
10- Avukat ve müvekkili arasındaki gizli olması gereken görüşmeler hukuksuzca dinlenmiştir.
11-  Bazı CMK hükümlerini beğenmeyerek uymuyorum diyen Silivri mahkemesi hukuksuzluk yapmıştır.
12- Ergenekon Örgütünün kabulü mümkün değildir. Ceza Dairesinin kabulü ile Silivri mahkemesinin kabulü farklıdır.
13- Resmi kurumlar, Emniyet, Genelkurmay “Ergenekon yok” dediği halde bu hususların dikkate alınmaması hukuksuzluktur.
14- Ergenekon isimli bir terör örgütü yoktur.  Ergenekon örgütünün ne zaman kim tarafından kurulduğu nasıl üye olunduğu ispatlanmamıştır.
15-Osman Yıldırım Danıştay saldırısından ceza almalıydı.

KARARA İLK TEPKİLER

DOĞU PERİNÇEK’TEN İLK AÇIKLAMA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek kararı şu sözlerle değerlendirdi:

“Bu dava Türkiye’yi bölmek için yapılan bir tertibin ürünüydü. İki kuvvet hedef alındı. Türkiye’yi silahla savunacak Silahlı Kuvvetler. Dün Vatan Partisi, dünkü İşç Partisi. Bu tertip yerle bir oldu. Mehmetçik PKK’yı hendeklere gömüyor. Burada da Yargıtay haksızlığı, hukuksuzluğu hendeklere gömdü. Olağanüstü bir hukuki karar. Mükemmel. Bu karar Cumhuriyet ve dünya hukuk tarihine geçecek. En önemli tarafı Yargıtay, bölücülüğü, bölücü tertibi hendeklere gömdü. Bundan sonra Türkiye’nin önü açılacaktır.”

DURSUN ÇİÇEK: ÖRGÜT TEMİZLENİRSE HELAL EDERİZ

Dursun Çiçek, mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada, “Ergenekon’da çektiğimiz acıları, devlete sızan örgüt temizlenirse helal ederiz” ifadelerini kullandı.

“1 KOYUNDAN 3 POST ÇIKARILDI”

İşte İrem Çiçek’in sözleri:

Bugün doğru ve olması gereken bir gündeyiz ama çok uzun yıllar sonra mahkeme esasa girmedi usulden bozdu ama çok esaslı gerekçelerle bozdu. Yargıtay, gerekçenin doğru olmadığını, hem sanık hem tanık yapılan kişilere atıfta bulunarak, ‘Bir koyundan 3 post çıkarılmıştı’ kanıtladı..

İLKER BAŞBUĞ’UN AVUKATI İLKAY SEZER: KİMLİK TESPİTİ BİLE HATALIYDI

“Yıllardır uğraşıyoruz. Bu davada hayatını kaybedenler oldu. Bu beraat kararlarını alamadan vefat edenler oldu. Onları da burada anıyoruz. Yüce Divan konusunu biz savcının huzuruna oturduğumuzdan günden itibaren söyledik. Anayasa’nın çok açık olan bu hükmü o zaman uygulansaydı bu mağduriyetler yaşatılmazdı. İlker Başbuğ için bu dosya bundan sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidecek. Savcılık İlker Başbuğ tarafından soruşturma izni istemek zorunda. Bu izin verilmez ve dosya İlker Başbuğ hakkında da kapanır diye düşünüyoruz. Özetle bu mahkemenin yaptığı hiç bir uygulama hukuka uygun değildir. Kimlik tespitini bile hatalı yaptı desek yeridir. Bugün hukuk arayanlar o zaman bize 90 bin sayfa raporu verip 15 dakikada buna göre savunma yapmamızı istiyordu. Burada pek çok kişiye önceden hazırlanmış, senaryosu yazılmış, delilleri uydurulmuş bir kumpas uygulandı ve millet olarak hepimiz seyrettik bunu.”

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım: Orduyu, vatanseverleri, gazetecileri içeriye atıp Türkiye’yi bölmek isteyenler Yargıtay kararıyla birkez daha hendeklere gömüldü

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan: Silivri’de kumpasçıların yüzlerine haykırdığımız gerçekler ve gerekçeler Yargıtay’ın kararı haline geldi, Ergenekon esastan bozuldu

Prof. Dr. Yalçın Küçük: Yargıtay kararı özese divanını mahkum etti. Mükemmel bir karardır.

Ergenekon davasında yargılanan, Gazeteci Hikmet Çiçek: Hayatımda ilk defa beraat ettim

Naci Beştepe: Baştan sona bozulmadık yer kalmadı.

Gazi Erten Acır: Adalet yerini buldu.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.