anadoluverumelimedya.com

Çankaya Köşkü’nde 1.5 saat kritik görüşme

Türkiye’nin, Suriye sınırında IŞİD’in Rus silahı olan katyuşa füzeleriyle yaptığı saldırılar başta olmak üzere maruz kaldığı terör tehditleri bu ziyaretin güncel önemini artırdı.

Reklam alanı

ÇANKAYA’DA 1.5 SAAT
Stoltenberg’in Ankara’daki ilk durağı ÇankayaKöşkü oldu. NATO Genel Sekreteri,Başbakanlık Çankaya Köşkü’nde 1.5 saat süren heyetler arası görüşmenin ardından 21 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Ayrıca Milli Savunma Bakanı ismet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşecek. Görüşmelerin gündeminde Suriye sorunu ve IŞİD’e karşı Irak’ta düzenlenecek müşterek operasyonlar ve Türkiye’nin sınır güvenliği gibi önemli konular yer alıyor.

İKİ GÜNLÜK ZİYARET
Stoltenberg, 8-9 Temmuz 2016 tarihlerinde Varşova’da düzenlenecek NATO Zirvesi hazırlıklarını ele almak üzere, bugün Türkiye’ye iki günlük ziyarette bulundu.
20 Nisan’da Ankara’ya gelen Stoltenberg’in ilk durağı Çankaya Köşkü oldu. NATO Genel Sekreteri, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edildi. Görüşmenin Türk heyetinde Milli Savunma Bakanı Yılmaz ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da yer aldı. Görüşme, 1.5 saat sürdü. Görüşmeye hem bakanların katılması hem de süresi, görüşmenin nezaket ziyaretinin dışına taştığının göstergesi.
NATO Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da kabul edilecek.
Ayrıca Milli Savunma Bakanı Yılmaz ile de görüşecek.
Stoltenbrg, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile 21 Nisan’da saat 10.00’da Dışişleri Bakanlığı’nda resmi görüşmede bulunacak.
Görüşmelerin gündemi ana hatlarıyla şöyle:
*Varşova Zirvesi hazırlıkları.
*NATO’nun Güneydoğu sınırlarındaki güvenlik ortamından kaynaklanan sınamalar ile İttifak’ın Türkiye’ye yönelik güvence tedbirlerinin uygulanması.
*Suriye, Irak ve terör örgütü IŞİD başta olmak üzere, Ortadoğu ve Kuzey Afrika kaynaklı sorunlar.
*NATO’nun Ege Denizi’ndeki faaliyeti.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.