anadoluverumelimedya.com

Zencani’nin ortağı hangi gecekondudan çıktı

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, İran’ın petrol paralarını çalmaktan idama mahkum edilen, Reza Zarrab’ın ortağı Babek Zencani’nin Türkiye’deki bağlantılarını yazdı.

Reklam alanı

Zencani’nin Türkiye’deki şirketinin gecekonduda oturan “Merve Irmak” adlı bir kişinin üzerine kaydedildiğini, davanın başlamasından sonra alelacele başka bir isme devredildiğini belirten Dündar, şimdi aynı devir işlemlerinin Reza Zarrab şirketleri için de gerçekleştirildiğini belirterek “ABD’de açılan Rıza Sarraf davasından bir şey çıkmaz diyenlere; Türkiye gırtlağına kadar kara para işine batmış  durumda” dedi.

Zencani’nin 2007 yılında Türkiye’de “Kont Kozmetik” adlı bir şirket kurduğunu hatırlatan Dündar, bir süre sonra petrol ticareti ve uluslararası para transferine de başlayan şirketin, Reza Zarrab’ın şirketlerine de para aktardığını ve “kara para aklama” işine girdiğini bildirdi.

Asıl ilginç gelişme ise bundan sonra yaşandı.

1 Şubat 2013’e gelindiğinde sermayesi 6 milyon TL’ye çıkan şirketin tamamına yakın kısmının“Merve Irmak” adlı kişiye aktarıldığını söyleyen Dündar, daha sonra yaşanan tuhaflıkları ise şöyle anlattı:

“Peki kim bu Merve Irmak?

Şimdi sıkı durun!..

17 Aralık operasyonunun yapıldığı günlerde evinin kapısına dayanan habertürk Gazetesi ile Show TV’nin haberine göre; bu genç kadın İstanbul Sefaköy’de, araçların giremediği daracık bir sokaktaki iki katlı, sıvası bile tamamlanmamış gecekondu benzeri bir evde oturuyor!..

Kameralardan ve sorulardan sürekli kaçan Merve Irmak, bu davranışlarıyla, Zencani’nin gelecekte karşılaşacağı hukuki ve mali açmazların sorumluluğunu üzerine yıkmak için devreye sokulmuş bir isim izlenimini veriyor.”

Zencani’nin İran’daki davası sürerken evlenerek Doğruyol soyadını alan Merve Irmak’ın, alelacele hisselerini Alpaslan Bayındır Ulucutsoy’a devretiğini (30 Ekim 2015 tarihli Ticaret Sicili Gazetesi) ve şirket yönetiminden ayrıldığını söyleyen Uğur Dündar, aynı devir işlemlerinin şimdi de Reza Zarrab şirketleri için gerçekleştiğini yazdı.

Dündar şöyle devam etti:

“Yargılama sonunda idama mahkum edilen Zencani’nin canını kurtarabilmesi için çaldığı paraları iade etmesi istenince dili çözülüveriyor!

İddiaya göre kimlerin üzerinde hangi mal varlıklarının bulunduğunu gösteren noter tasdikli bir belgeyi İran resmi makamlarına veriyor.

Çaldığı paralarla edindiği 2 milyar dolarlık varlığı derhal teslim edeceğini söylüyor.

Peki İran’ın yanı sıra ABD’li Savcı Bharara’nın da peşine düştüğü bu listede, kilit isim olarak karşımıza kim çıkıyor?

Merve Irmak Doğruyol!..

Tabii listede başka isimler de yer

alıyor.

Durun, çarpıcı gelişmeler bununla bitmiyor.

Hayırsever Rıza Bey’in Amerika’da tutuklanmasından sonraki günlerde kara para aklamanın odağındaki Kont Kozmetik Şirketi, yangından mal kaçırırcasına tasfiye ediliyor!..

*  *  *

Ama tüm bu yaşananlar, 17 Aralık operasyonunun yapıldığı günlerde Merve Irmak’ın kapısına dayanan asil ve necip medyamızda tek satır olarak bile yer almıyor! (Cumhuriyet’ten Çiğdem Toker’in 4 Kasım 2015 tarihli yazısı hariç)

*  *  *

ABD’de açılan Rıza Sarraf davasından bir şey çıkmaz diyenlere;

Her şey ortada!.. Türkiye gırtlağına kadar kara para işine batmış

durumda!..

Daha ne çıksın ki?..”

Odatv.com

 

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.