anadoluverumelimedya.com

Şam, PYD’ye rest çekti: Sizi bombalarız

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, Suriye ordusunun Haseke ve Kamışlı’dan çekilmesini talep etti, Suriye hükümeti “sizi bombalarız” yanıtını verdi. Türk güvenlik birimleri tarafından hazırlanan istihbarat raporuna göre, Suriye hükümetinin uyarısı üzerine PYD, “ordu geri çekilsin” talebinden vazgeçti.

Türkiye’nin kırmızı çizgi ilan ettiği Azez-Cerablus hattına ilerlemeye çalışan PKK’nn Suriye’deki uzantısı PYD, Suriye ordusunun Haseke ve Kamışlı’dan çekilmesini istedi. Şam hükümeti talebe sert yanıt verdi.

Reklam alanı

Türk güvenlik birimlerinin Suriye’deki son gelişmelerle ilgili hazırladığı ayrıntılı rapora göre, PYD’nin üst düzey yöneticilerinden Aldar Halil, Haseke Valisi Muhammed Zaal Ali ile görüştü. Halil, Suriyeli valiye “Suriye rejimi askeri ve istihbarat unsurları Haseke ve Kamışlı’dan en geç 7 Nisan’da ayrılsın. Aksi takdirde bu güçler zorla çıkarılacaktır” mesajını içeren mektubunu iletti.

Haseke Valisi bu talebi geri çevirdi. PYD tarafından oluşturulmuş kontrol noktalarının kaldırılmasını istedi.

Gerilimin artması üzerine PYD’liler ile Suriye Ordusu Haseke Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Muhammed arasında 3 Nisan’da Kamışlı Havalimanı’nda bir görüşme daha yapıldı.

Suriyeli komutan bu görüşmede PYD’yi, “Haseke ve Kamışlı’da Suriye ordusuna saldırı olması halinde, Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların Cezire Kantonu’na yoğun bombardıman başlatacağı” uyarısında bulundu.

Suriye ordusunun bu uyarısı üzerine PYD, Haseke ve Kamışlı’dan Suriye ordusunun geri çekilmesi talebinden vazgeçti.

ulusalkanal

foto hürriyet

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.