anadoluverumelimedya.com

İnce: AMAÇ 330’U BULMAK

Şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Mehmet Tüm’e geçmiş olsun dileklerini iletmek ve destek vermek için Balıkesir’in Bandırma ilçesine giden İnce, düzenlediği basın toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılması konusundaki tartışmalar hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Reklam alanı

 

DOKUNULMAZLIK HAMLESİ TAKTİKTİR

Terör olayları ve sonrasında gelen şehitlerden dolayı toplumda bir infialin söz konusu olduğuna dikkat çeken İnce, “AKP bu sorunu çözmek yerine bu sorundan yararlanmayı tercih ediyor. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım taktiği terörden doğan infialden yararlanma olayıdır. Başka bir şey değildir” dedi.

O GÖRÜNTÜLERİ HATIRLATTI

2012 yılında HDP’li bazı milletvekillerinin PKK’lı teröristlerle kucaklaşma görüntülerini hatırlatan ve o zaman dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dokunulmazlıklarının kaldırılmasının gündeme getirilmesini hatırlatan İnce, “Geçmişte teröristle kucaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıracaklardı, kaldırdılar mı? Hayır. Bu günde hiçbir şey yapacakları falan yok” ifadesini kullandı.

AMAÇ 330’U BULMAK

AK Parti’nin dokunulmazlık planının gerisinde ‘ara seçim’ hedefinin yattığını öne süren İnce, “Dertleri şu 28 milletvekilinin milletvekilliğini düşürürlerse, yani Parlamento’nun yüzde 5’ini düşürürlerse o zaman bir bir seçim doğar. Ara seçimde de 14 milletvekili almanın yoluna gidip, 330’u bulma hesapları var. Bunun derdindeler, terörü önlemek, şehitlerimizin gelmemesini sağlamak gibi bir dertleri yok. Terör üzerinden, şehitler üzerinden bile bir siyasi rant peşindeler” şeklinde konuştu.

duzgunhaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.