anadoluverumelimedya.com

Rusya: Türkiye pilotumuzu öldüren cihatçıyla ilgili talebimize yanıt vermiyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, düşürülen Rus uçağının pilotunun ölümünden sorumlu olduğunu açıklayan Alparslan Çelik’le ilgili Türkiye’den bir talepte bulunduklarını, fakat Ankara’dan hâlâ yanıt alamadıklarını söyledi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov da, ‘Türkiye’nin  Alparslan Çelik argümanı son derece tuhaf’ diye konuştu.

Reklam alanı

Azeri Haqqin.az sitesine konuşan Zaharova, Rus pilotun ölümünden sorumlu olan Alpaslan Çelik’in tutuklanması konusunda “Çelik tutuklandı, fakat yasadışı silah taşıması nedeniyle. İddianamede Rus pilotunun öldürülmesi olayına bağlantılı olduğuyla ilgili hiç bir şey yok. Biz bu kişiyle (Çelik) ilgili Türkiye’den bir talepte bulunduk, fakat hâlâ cevap alamadık” ifadelerini kullandı.

“Türkiye, ilişkilerimizi düzeltmek için adım atmıyor”

Zaharova ayrıca muhabirin ‘Türkiye ile ilişkileri düzeltmeyi düşünüyor musunuz?’ sorusuna şöyle yanıt verdi: “Bugün Rus-Türk ilişkileri konusunda olanlar zor ve trajik. Fakat, kimsenin ilişkilerimizin kötüleşmesinde Rusya’nın suçu olduğunu düşündüğünü düşünmüyorum. Hâlâ Türkiye’nin sorunun çözümünde katkısı olacak bir adımın attığını görmedik.”

Alparslan Çelik, bir süre önce Suriye’de savaştığı bir grup arkadaşıyla geldiği İzmir’de gözaltına alınmıştı.

Çelik’in, Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla düşürdüğü Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü ileri sürülüyor.

“Türkiye’nin Alparslan Çelik argümanı son derece tuhaf”

Sputniknews’in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov da, Rus pilotun ölümünden sorumlu olduğunu söyleyen Alparslan Çelik’in, bu suçtan dolayı yargılanamayacağı yönündeki açıklamaları ‘tuhaf’ bulduklarını söyledi.

Meşkov “Bu, son derece tuhaf bir argüman. Zira bu insanın pilotumuzun ölümünden sorumlu olduğunu kabul ettiği videoyu hepimiz gördük. Bu nedenle yaptıklarından dolayı ciddi bir ceza almasını umuyoruz” dedi.

siyasihaber3

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.