anadoluverumelimedya.com

Rus komandoları, Herson’u işgal etmeye hazırlanıyor

CANKÖY (QHA) –

Reklam alanı

Ukrayna Savunma Bakanlığı’na bağlı İstihbarat Teşkilatı, Rusya’nın Kırım’da askeri gücünü artırdığını ve Kırım ile Ukrayna’nın anakarası arasındaki idari sınırına yönelik provokatif tatbikatlar düzenlemeye devam ettiğini açıkladı.

“Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerinin 31’nci komando tugayı, 4 Nisan tarihinde Kırım’ın Canköy şehrinin yakınlarında havadan paraşütle bölgeye intikal ettirildi” diye bildiren İstihbarat Teşkilatı, söz konusu operasyonun, Ukrayna’nın Herson bölgesindeki stratejik yerleri ele geçirmeye ilişkin olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra, bahsi geçen 31’nci komando tugayının Canköy’de indiği zaman karada 98’nci ve 7’nci komando tugaylarının da hazır bekletildiği kaydedildi.

Şubat ayında Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanlığı tarafından Rusya’nın Kırım’a çok sayıda askeri araç sevk ettiği ve Kırım’ı adeta askeri üsse dönüştürdüğü vurgulanmıştı. Kırım’ın militarizasyonu (askerileştirilmesi) artık sadece Ukrayna’nın değil dünya kamuoyunun da dikkatini çekiyor.

Daha önce kaynağı belirsiz ancak Rus propagandasına hizmet ettiği belli yorumların, bu askeri hareketliliğin Türkiye’ye yönelik olarak gerçekleştirildiği söylense de aslında Rusya ile Kırım arasında kara bağlantısı kurmak adına Ukrayna’nın Azak denizi kıyılarına yönelik olduğunun tahmin edildiği ifade edilmişti.

Peki olası hedef Herson mu?

Rusya’nın Kırım’ı askeri üsse dönüştürmeye başlamasının akabinde, Ukrayna’nın doğusunda sürdürdüğü örtülü savaştan ayrı olarak Ukrayna sınırında askeri birlikler konuşlandırıp tatbikat düzenlemesi, işgal edilen Kırım yarımadası ile Rusya arasında bir kara koridoru oluşturmak için Geniçesk ve Herson’a yönelik bir tehdit olarak değerlendiriliyor. Rusya eğer böyle bir işgali gerçekleştirirse sadece Kırım’ın Ukrayna ile kara bağlantısını kesmiş olmayacak, ayrıca Donetsk gibi Ukrayna’nın doğusundaki teröristlerin kontrolünde bulunan bölgeleri güneyden de Rusya’ya bağlayabilecek.

QHA

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.