anadoluverumelimedya.com

CHP vekillerden Meclis’te Bekir Bozdağ tepkisi!

Bozdağ: “Biz takdir edilecek işler yaptık. Hukuk Devletini zayıflattık geriye mi götürdük? Darbecilerin önünde şak şak yaparak, darbeye karşı çıkılmaz. Değişiklikler yapılarak darbecilerin karşısına geçilir. Bizler bunu yaptık” dedi.

Reklam alanı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi Başkanlığı’nda toplandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP’nin kendisi hakkında verdiği gensoru hakkındaki suçlamalara yanıt verdi. Genel Kurul’da, HDP’nin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağı görüşmelerinde, CHP adına Bülent Tezcan konuştu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Hükümet adına konuşmasını yaparken CHP’li milletvekilleri cep telefonlarından Bakan Bozdağ’ın Fethullah Gülen ile ilgili attığı tiwitleri gösterdi.

Muhalefet partilerinin, “Adalet Bakanı yargıya müdahale ediyor” eleştirilerine, “Hukuk devletini zayıflattık mı? haksızlığa uğrayanın önünü mü kestik. Hukuk devletini zayıflatıp da devleti geriye mi götürdük? Alkışlanacak işler yaptık. Takdir edilecek işler yaptık. Uluslar arası sözleşmelere üstünlük veren değişiklikler yaptık. Bütün anlaşmaların altına imza atarak, kadınlar,  çocuklar adına pozitif ayrımcılık değişikliklerini biz getirdik… Darbecilerin önünde şak şak yaparak, darbeye karşı  çıkılmaz bu değişiklikleri yaparak darbecilerin karşısına çıkılır” sözleri ile yanıt verdi.

Geçmişte Fethullah Gülen’i öven sözleri hatırlatan muhalefet partili milletvekillerine de Bozdağ, “Benim geçmişte bahsettiğim bazı sözleri alıp burada kullanmak bir şey ifade etmez. Ben de geçmişle ilgili çok şey söylerim. Ben size çok laf söylerim. Siz de bana çok laf söylersiniz” diye konuştu.

Yargının bağımsız ve tarafsız olabilmesi için parlamentonun birlikte çalışması gerektiğini vurgulayan Bakan Bozdağ şöyle devam etti:

“Bu sadece tek başına ne Adalet Bakanlığının, ne Hükümetin değil, parlamentonun birlikte mücadele etmesi gerekir. Hukuk ve yargı bağımsızlığına sahip çıktım bundan sonra da sahip çıkacağım.. Bugün  söylediğimiz değil, geçmişte ne söylediğimize bakıyorlar. Özel yetkili mahkemeleri, DGM’leri kaldırdık, sulh ceza hakimliğini kurduk. Paralel iftira çerçevesinde yapılmayan haksızlık kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanı’mıza yönelik bir karalama bir itibarsızlaştırma kampanyası başlatıldı.”

sozcu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.