anadoluverumelimedya.com

Belçika’da PKK’ya Karşı Türk Çadırı

Brüksel’de Maduo meydanında Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD Belçika tarafından teröre dur demek için çadır kuruldu.

Reklam alanı

Maduo meydanında kurulan çadır, dünya genelinde art arda yaşanan terör saldırılarını kınama, teröre karşı birlik beraberlik mesajı ve terör saldırılarında yakınlarını kaybeden ailelere moral verme amacıyla faaliyet veriyor.

UETD Belçika başkanı Basir Hamarat, “Teröre artık “dur” deme zamanı geldiğine inanıyoruz ve barışın dünyaya acilen gelmesini istiyoruz. Bu yüzden burada Avrupa’nın merkezi, Brüksel’de çadırımızı kurduk. Terör hangi dilde, hangi ırkta olursa olsun terördür. Bizim içimizdeki yangını bu gün burada ifade etmek itiyoruz. Bu terör denen lanete dur diyoruz, dünyadaki terör örgütlerine dur demek istediğimiz için bugün buradayız” dedi.

“Teröre dur” mesajıtla çadır 3 gün açık kalacak ve burada vatandaşlara bilgilendirmeler yapılacak. UETD yetkilileri çadırın Maduo meydanında daha fazla kalması için gerekli başvuruların yapıldığı ve 3 günlük sürenin uzatılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.