anadoluverumelimedya.com

Terör Örgütünün Başı Öyle Bir Açıklama Yaptı ki…

KARAYILAN: HEM DE DAĞDA HEM ŞEHİRDE

PKK medyasında yer alan habere göre, Karayılan, Mahsum Korkmaz’ın ölümünün 30’uncu yıldönümünde telsiz aracılığıyla teröristlere seslendi.
Murat Karayılan, Musul ve Telafer’in kurtarılmasında temel bir güç olarak rol oynayacaklarını da belirtti.
  
Bahara girildiğini ve artık PKK’nın silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri’nin (HPG) devreye girmesi gerektiğini dile getiren Karayılan, şöyle devam etti:
“Ancak bu devreye giriş HPG’nin şehirlere girmesi biçiminde olmamalı. HPG, Kürt gençlerinin YPS adıyla örgütlenip şehirlerde yürüttüğü öz savunma direnişini dağdan destekleyecek, o haklı-sivil direnişin başarısı için onlara nefes aldırtacaktır. Halkımızın da bizden beklentisi budur.
Bu anlamda Mermer Karakolu’na dönük gerçekleştirilen eylem başarılı bir ilk adımı ifade etmektedir.”
 
PKK terör örgütünün rahatça kullandığı internet ortamındaki web sitelerinden teröristlere gönderilen mesaj işte böyle…

Reklam alanı

ANLAMI AÇIK: AKP’nin çözüm sürecindeki uygun ortamdan istifade ile örgütlendiği şehirlerde  şiddet ve çatışma ortamı yaratmak, aynı zamanda şehir çatışmalarını hem kırsaldan desteklemek hem de kırsalda güvenlik güçlerine karşı çatışmaları sürdürmek!

Burada bir önemli durum daha var, o da PKK terör örgütünün Musul operasyonuna doğrudan katılması ki zaten Sincar dağında yapılan Irak merkezi hükümeti ve Barzani peşmergelerinin operasyonuna da katılmıştı.
Şimdi Türkiye şöyle bir durumla karşı karşıya; baharda hükümetin anayasa-başkanlıkreferandum hazırlıkları, yine baharda PKK terör örgütünün saldırı hazırlıkları…
Anayasa-başkanlık referandum sürecinde çıkarılacak terör eylemleri doğrudan bu sürece hizmet edecektir ki bu da PKK’nın neredeyse son hamlesi olacaktır, bu sürece hizmet açısından!
Öte yanda, PKK’nın Musul’da ve Suriye doğusunda yönetime gelme hazırlıkları da var.
Bu durumda mevcut siyasetin iç ve dış politikası artık sonuç vermeyişi bir yana küresel terörün siyasetini de destekler bir mahiyet alıyor çünkü yurt içindeki çatışmalar kamuoyunutıpkı PKK’nın da istediği gibi bir anayasa-başkanlık projesine zemin hazırlarken, yurt dışında da hem Irak hem de Suriye’de Kürt kılığına girmiş küresel piyonların BOP gibi küresel projelere zemin hazırlıyor.
Bu tehdit ve tehlikelere karşı Türkiye’nin bir demokratik savunma mekanizması mutlaka olmalı!

BİLGETÜRK

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.