anadoluverumelimedya.com

Ensar Vakfı AKP’nin Arka Bahçesi

Karaman’daki tecavüz skandalı ile adı gündeme gelen Ensar Vakfı  bilal Erdoğan’ın  Vakfı TÜRGEV ile birlikte AKP iktidarları döneminde yıldızı parlatılan vakıflardan biri oldu. Vakfın kurucularının tamamı AKP’li ve Mİlli Görüşçü. Ensar Vakfı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kollanıyor ve maddi manevi de destekleniyor. Çünkü kurucuları arasında Belediye Başkanı Kadir Topbaş da var.

Reklam alanı

Peki Kim bu Ensarcılar ve kurucuları kimler?

AKP Kadrosu

Ensar Vakfı 1979 yılında kuruldu. Kurucusu 2011 yılına kadar başkanlığını da yapan Ahmet Şişman. Ahmet Şişman bir dönem Yeni Şafak gazetesinin sahipliğini de yaptı. Ensar Vakfı kurucuları arasında İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Feyzullah Kıyıklık, Aziz Torun ve Ömer Dinçer gibi isimler de bulundu.

Ensar Vakfı’nın Genel Başkanlığını AKP İstanbul İl Genel Meclisi üyesi İsmail Cenk Dilberoğlu yürütüyor. Genel Başkan Yardımcılığı görevinde ise Abdullah Gül’ün damadı Mehmet Sarımermer var. Ensar vakfının mütevelli heyeti üyeliğini de Ömer Dinçer’in oğlu ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın damadı üstlendi. Mütevelli heyeti üyeleri arasında Feyzullah Kıyıklık, Ahmet Misbah Demircan, Hilmi Türkmen de var..

Ensar Vakfı’nın AKP eliyle asıl yükseliş tarihi 2012 yılı. Çünkü Ensar Vakfı 16 Ağustos 2012 tarih ve Bakanlar Kurulu’nun 2012/3582 sayılı kararı ile Kamu yararına çalışan vakıf statüsüne alındı. Ensar Vakfı’nın kardeş vakfıTÜRGEV gibi yükselmesinin tarihleri de benzer. Gülen Cemaati ile araların bozulması sonrası bu iki vakıf özellikle eğitimde cemaat alternatifi olarak projelendirildi. Mütevazi vakıf şimdi Türkiye’nin en zengin vakıflarından ve toplantılarını Sheraton Otel’de yapıyor

Ensar Vakfı Ne istedi de Verildi?

Ensar Vakfı’nın tartışmalı bağışları için ilginç bir tarih var. 2009 yılında Ensar Vakfı’na ABD Ankara Büyükelçiliği 129 bin 400 dolar yardımda bulundu. Dönemin Başbakan yardımcısı Hayati Yazıcı soru önergesine verdiği yanıtta bu bağışı doğruladı.

Yıl 2013

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ensar Vakfı’ndan 2013 yılında ihalesiz olarak 148 bin liralık kitap aldı.

Ekim 2014

17/25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu döneminde Erdoğan’a ait olduği iddia edilen Urla Villaları’nın yanı başındaki Hazine’ye ait 20 milyon liralık arsa, Ensar Vakfı’na verildi.

Temmuz 2015

İBB tarafından Ensar Vakfı’na “Yurt amaçlı kullanılmak üzere Mecidiyeköy’de, Ataşehir İnönü Mahallesi’nde, Büyükçekmece Pınartepe’de, Avcılar Üniversite Mahallesi’nde, Kartal Orta ile Cevizli’de” olmak üzere 6 bina tahsis edildi.

Eylül 2015

İBB Başkanlığı yurt olarak kullanılmak üzere kiraladığı 9 binadan 4’ünü TÜRGEV’e, 2 tanesi Türkiye Gençlik Vakfı’na, birer tanesi de Ensar Vakfı, İstanbul Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na verdi.

Eylül 2015

Maltepe’de bir bina İstanbul Büyükşehir tarafından Ensar Vakfı’na verildi

Kasım 2015

İBB Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile TÜRGEV, Ensar Vakfı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Asitane Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı ve İstanbul Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı arasında protokol yapılmasına karar verdi.

İBB Meclisi, ‘Orta ve yüksek öğrenim öğrenci yurtlarına ilişkin ortak hizmet projesi’ adı altında, 6 adet bina yurt olarak kullanılmak üzere TÜRGEV’e tahsis edildi. Aynı oturumda görüşülen protokollerle, Ensar Vakfı’na 7, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na 4, Asitane Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’na 1 ve İstanbul Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı’na 1 olmak üzere toplam 19 bina bedelsiz tahsis edildi.

Yıl 2015

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2015 yılında Ensar Vakfı’nın değişik şubelerine toplam 1.382.000 TL proje desteği verdi.

2 Şubat 2016

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yenikapı’daki Langa Spor Tesisleri ile Çatalca’daki eski İl Özel İdare binasını Ensar Vakfı’na tahsis etti.

Erdoğan Ensarın Şahidi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan 2015 yılında Ensar Vakfı’nın iftarına katılmış vakfı övmüştü. Erdoğan “İamam hatip nesli yetiştirilmesi için vakfın gayretlerinin en yakın şahidi olduğunu söyledi.
Tayyip Erdoğan 27 Şubat 2016 tarihinde Ensar Vakfı’nın 37. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada İmam Hatip Okullarının bugüne gelmesinde Ensar Vakfı’nın gayret ve rolü olduğunun altını çizdi. Ayrıca dindar nesil yetişterecğiz sözünü de hatırlattı ve “Benhedefimi böyle belirlemişim.” dedi

Emine Erdoğan da Ensar Gönüllüsü

Emine Erdoğan da 26 Şubat’ta Ataşehir’deki Sheraton Otel’de, Ensar Vakfı tarafından düzenlenen ‘Ensar Gönüllüleri Buluşması’nda konuştu.”Artık yeni bir kavşaktayız. Türkiye’nin 90 yıllık enkazını kaldırdık. Fakat enkazın altından büyük meseleler çıktı” ifadesini kullandı.

yakinplan

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.