anadoluverumelimedya.com

ŞEMDİNLİ’DEN ÖNEMLİ MESAJ!


HAKKARİ‘nin Şemdinli İlçesi DerecikBeldesi’nde Nezir Tekin ile Riskiye Cengiz’in düğününde askerler ve vatandaşlar birlikte halay çekti.

 Düğün evine Türk bayrağı asıldı.
 
Şemdinli’ye yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik Beldesi’nin UmurluKöyü’nde yaşayan eski köy korucusu Tahir Tekin, 25 yaşındaki oğlu Nezir ile gelini 21 yaşındaki Riskiye Cengiz için unutamayacakları bir düğün yaptı.
Tekin, köylülerle birlikte askerleri de düğüne davet etti. Derecik’te konuşlu 34’üncü Hudut Alay Komutan Albay Subutay Adaş ile Alay Komutanlığı’na bağlı Umurlu Bölük Komutanı Üsteğmen Uğur Kardah yapılan davet üzerine düğüne katıldı.
Düğüne gelen Albay Adaş ile Üsteğmen Kardah köylülerle birlikte halay çekerken, Tahir Tekin’in evinin önünde bulunan direğe de Türk bayrağı asıldı. Türkçe ve Kürtçe şarkıların çalındığı düğünde uzunca bir süre kalıp köylülerin bu mutlu gününe ortak olan komutanlar, gelin ve damada para takmayı da ihmal etmedi(DHA).
 Haberimiz işte böyle…
 
 Diyeceksiniz “ne var bunda”, bir düğün ve davetliler! Ama iş öyle değil, öyle değil çünkü burası Türkiye’nin en güneydoğu ucu…
Şimdi yıl 2016… Ama bundan yıllarca önce 90’lı yıllarda da bu terör örgütü bu Barzani bölgesi Irak’ta yine yuvalanmıştı.
O yıllarda da Türkiye’nin en güney ucunda ve PKK’nın ağır tehdidi altında yaşayan bu insanlarımız TÜRK bayrağı altında yine PKK’ya karşı mücadele etmişlerdi, şimdi de ediyorlar, işte bu önemli!
 
Kaldı ki bu ülke çözüm süreci yaşadı, teröristlerin elde silah cirit attığı günleri yaşadı, terörün korucularımızı şehit ettiği, yerel yönetimleri ele geçirdiği günleri yaşadı ama bu UMURLU bu DERECİK  yine pes etmedi!
Burada yaşayan insanlarımızın sağduyusu güçlü; PKK’nın ne menem bir şey olduğunu iyi biliyor kendi devletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni de iyi tanıyor!
Burası mihenk taşı gibi bir yer!
 
PKK’yı, HDP’yi ve uzantılarının ne olduğunu ölçmek için Şemdinli’ye bakacaksınız, Umurlu’ya, Yeşilova’ya, Derecik’e, Türkiye’nin en güneydoğu ucu olan bu bölgeye bakacaksınız!
 
Eğer orada ta uzaklarda bir kayada bir çadırda bir köprübaşında bir evin çatısında Türk bayrağının dalgalandığını görüyorsanız eğer,şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.
Teşbihte hata olmaz, bu tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözüne benzer:
“ Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez”.
Bu nedenle başta dediğimiz gibi bu haber önemli…
Bakmayınız siz Diyarbakır’daki PKK şova, asıl TÜRK Bayrağı’na bakınız, yasa gereği okulda dairede kışlada değil, düğün gibi orada yaşayan insanlarımızın büyük ve özel töreninde, özel çatısında TÜRK Bayrağı dalgalanıyorsa, bunun anlamı şudur; NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!

Reklam alanı

BU BİR MESAJDIR, TABİ ANLAYANA!

BİLGETÜRK

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.