anadoluverumelimedya.com

Kadın arkadaşım…

Kadın arkadaşım, kardeşim, yoldaşım,

Reklam alanı

En tehlikeli noktadayız, ataerkil ilişkilerin en yoğun ve en görünür olduğu zamandayız. Kapitalizm ataerkil ilişkiler olmadan varolabilir, doğru. Ataerkil şiddet ve tecavüz olmadan da hüküm sürebilir, bu da doğru. Ama dinci gericilik işin içine katıldığı zaman bataklık iyice dibe çekiyor, batıyoruz.

Kadın arkadaşım,

Normal sözcüğünü sevmememin sebebi, ‘norm’ları ile bizi şekillendirlemeleri ve vasatın tahakkümü korkumdur. Normalin sınırlarının olmadığı günlerdeyiz. Her yanımız çocuk, kadın, hayvan tecavüzü haberleri ile dolu. “Tamamını okumayı içimizin kaldırmadığı haberlerin tamamını yaşıyoruz.” Çocuk istismarcısı bir vakfı, aslanlar gibi savunuyorlar. “Hazmedemeyenler olduğunun farkındayız, inadına Ensar Vakfı’na sahip çıkacağız” diye açıklama yapıyor adamlar (1). Kimin, neyin inadı olduğunu bil kardeşim. Yarattıkları kirli ilişkiler ağı öyle bir bataklık ki, çocuk istismarını bile hoş görmek zorundalar. Kendisini hala ciddiye alan var mı bilmiyorum ama ‘bi kerecik olmuş’ diye açıklama yapan bir zavallı var karşımızda. Normları yok ama normalleri bu. Sınırları yok insanlıkları bu.

Futbol maçlarında rakip takımın formasını giydirip şişme kadın yakıyorlar, çok eşliler nikahlarıyla övünüyorlar, dizi setlerinde kadın starları taciz ediyor, liselerde genç kadınlara, kuran kurslarındad çocuklara tecavüz ediyorlar. Bu ülke bizim değil, bize tecavüz etmek isteyenlerin ülkesine dönüşüyor. ‘Sapık işte’ diyemeyeceğimiz kadar yoğun ve yaygın bir boyutta, normalleşiyorlar.

Kadın arkadaşım,

“Ortanca hanımı” ile Taksim’e gül bırakma komiklikleri yaptığını sanan işadamı ile bir futbol turnuvasında çocukları turban görseli yapanlar aynı kişiler. Vakıflarda tecavüz edenler, onların gazetelerinde yazıyor. Bu yüzden bugün ne desen ne talep etsen onların karşısındasın. ‘En az 3 orgazm’ talep ederken de, ‘Lilith’in sürtükleriyiz’ darken de(2). ‘B şıkkını’ seçerken de…Dertleri 3 orgazm değil, en az üç çocuk çünkü sarayın savaşına asker, piyasaya ucuz işçi doğurmak için nikahınla seks yapmalısın. Sen “Lilithin sürtükleriyiz” de onlar kadınları kaburga kemiğinden yaratıldıklarına ikna etmeye çalışıyorlar. Sana sunulan “B şıkkı” evde oturman.

Onların normları erkek, sen eksikli kusurlu olansın.

Onlarla uzlaşma şansın yok. Sadece gericiliğin son bir haftadaki serencamına bak (3). Bu haberlerin tümü canını, canımızı yaktı. Hem biliyor musun, ataerkinin erkeklere sunduğu olanaklar, artık erkeklere de fayda sağlamıyor. Gericilikle birleştiği vakit hele, insanlıktan çıkarıyor. Pis soluklarıyla ensendeler, ensemizdeler.

Emeğimizle, bedenimizle, aklımızla, insanlığımızla dertleri var. Vasatlığın hükümdarlığı bile değil, alçaklığı yaşatıyorlar.

Kadın arkadaşım, kardeşim,

Kendini korumak için işkenceci/tecavüzcü eski eşini öldürmek zorunda kalmış meşru müdafaa sanığı bir mağdurdan kahraman yaratma. Emperyalist hesapların balans ayarı için rolünü iyi oynayan bir savcıdan medet umma. Suriye pazarlıkları uğruna ülkende ve dünyada intihar eylemcilerini yarıştıran kirli siyasete aldanma. Hesap sormaktan başka çaremiz kalmadı, meşru müdafadayız. Öfkeni harla, hani gezi parkında ‘Yeter’ diye, hani Newrozda ‘bese’ diye yaktığın ateşi hatırla. Yüksek sesle söylersen bu yük seni dibe değil ileri çekecek bir sorumluluğa dönüştürecek.Öfkeni büyüt, alışma!

Mafyanın tecavüz edip katlettiği 10 yaşındaki Maria’yı elleriyle toprağa gömen Kübalı Celia Sanchez’I hatırla. Uzatmaya gerek var mı:

“Yani sosyalizm teyze kızı,

Kırmızı elmalar gibi gülüşü çocuklarımızın”

Ve senin ve benim ve bütün kadınların…

Feride E. Tetik

sol

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.