anadoluverumelimedya.com

Aydınlanma Hareketi basında nasıl yankı buldu

Türkiye’nin dinsel kurallarla yönetilen bir ülke haline getirilme çabasına karşı yola çıkan Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, kısa sürede basında da büyük yankı uyandırdı.

Reklam alanı

Aydınlanma Hareketi tarafından yapılan etkinlikler birçok haber sitesi ve gazete tarafından haberleştirilirken yandaş basın ise saldırıda gecikmedi.

Deklarasyonun yayınlanmasının sadece bir gün sonrasında Yeni Akit, Haber 7 gibi haber siteleri “hain bir bildiri daha” şeklinde haberler kaleme alırken “Barış Terkoğlu, Enver Aysever, Hüseyin Aygün, Kemal Okuyan, Orhan Gökdemir ve Özlem Şenabay’dan oluşan sözde aydın ve siyasetçiler, ‘Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi’ için bir bildiri yayımlayarak çağrıda bulundu” ifadelerini kullandı.

AKP basını bir yandan Ensar Vakfı’nı korumaya devam ederken diğer yandan da Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi’ne saldırmaya ilk günden itibaren devam etti.

Kadıköy’de yapılan kitlesel buluşmanın ardından Sabah, Yeni Akit, Takvim gibi gazeteler “İslam düşmanı ‘laik yobazlar’ yine sahnede!”, Yine dini hedef aldılar!”, “Enver Aysever yine dini hedef aldı”, “İlericilik dedikleri 2 bin yıl öncesi paganizm” şeklinde manşetler attı.

Gericilerin saldırısı tüm hızıyla sürererken Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi’nin etkinlikleri ulusal ve yerel basında ses getirmeye devam ediyor.

Son olarak Kadıköy’de yapılan etkinlik sonrası birçok haber sitesi ve gazete Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi’ni sayfalarına taşıdı, hareketin hedeflerine yer verdi.

Bugun ise gazeteci Ayşenur Arslan köşesinden “ben de varım” derken Cumhuriyet gazetesi yazarı Ergin Yıldızoğlu da köşesinde Aydınlanma Hareketi’ne değindi.

Harekete destek veren isimlerden olan Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, “En çok ihtiyaç duyulan alanda yeni bir hareket başlatıldı” derken “Hareket tüm aydınlık insanları yanına çağırıyor… Türkiye’nin insan yapısını değiştirerek hızla geri kalmış bir Ortadoğu toplumuna dönüştüren iktidara karşı böyle bir demokrat harekete çok ihtiyaç vardır…” ifadelerini kullandı.

sol

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.