anadoluverumelimedya.com

Esad’dan anlamlı yanıt: Suriye federasyon için çok küçük ülke

Terör örgütü PKK‘nın Suriye uzantısı PYD ülkedeki karışıklıktan faydalanarak önce sözde kantonlar ilan etti ardından federasyon dayatmasında bulundu. Çeşitli terör örgütlerine karşı ülkesini savunan Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, federasyon dayatmasına tepki gösterdi.

Reklam alanı

Esad’ın federasyonla ilgili görüşlerini açıklayan Fransız Parlamenter Nicolas Dhuicq oldu.

Başkent Şam’daki kabulün ardından açıklamalarda bulunan Nikolıs Dısk, Esad’ın federasyon girişimini kötü bir fikir olarak değerlendirdiğini belirtti.

Görüşmenin detaylarını paylaşan Fransız parlamenter “Cumhurbaşkanı, Suriye’deki halklar iç içe yaşadığı için federasyon fikrinin uygun olmadığını belirtti” ifadelerini kullandı.

Nikolıs Dısk’a göre Esad “Federasyon ilan edilmesi bölgedeki Arap nüfusu nedeniyle iyi bir fikir değil. Suriye’de kürtler yaşadıkları bölgelerdeki nüfusun sadece yüzde 30’unu oluşturuyor. Yani azınlıklar” dedi.

Suriye’nin küçük bir ülke olduğunu kaydeden Esad, ülkesinin federasyon fikri için fazlasıyla küçük olduğunu da söyledi.

Merkezi devlet fikrinin gerekliliğine vurgu yapan Suriye liderinin yeni bir yönetim modeli düşünmediğini de belirten Fransız parlamenter “Esad’a göre Suriye’deki bazı bölgelere daha fazla özgürlük ve güç verilebilir ama merkezi yönetim ve otorite kalıcı rolüne devam etmeli” dedi.

Dısk, Esad’ın, Cenevre görüşmelerinin ABD’deki başkanlık seçimlerinden önce sonuçlanmasını umduğunu ve Şam’ın stratejisinin ‘içinde 60’tan fazla ülkenin bulunduğu’ ABD öncülüğündeki koalisyondan çok daha etkili olduğu görüşlerini de paylaştı.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.