anadoluverumelimedya.com

Musul operasyonu başladı

Uzun bir süreden beri beklenen IŞİD’in elindeki Musul’u kurtarmaya yönelik büyük çapta operasyon başladı. Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin bu sabah Mahmur bölgesinden IŞİD’in işgali altındaki Musul’a doğru harekete geçerek Mahmur’un batısında IŞİD’in işgali altındaki köylerin tek tek kurtararak ilerlediği bildirilirken ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının da dün gece boyunca operasyon yapılan bölgelere bombardıman düzenlediğine dikkat çekiliyor.

Reklam alanı

Harekatın başladığını “Hedef Musul! O yerler tek tek alınıyor” sözlerini duyuran Rudaw, Mahmur mahreçli haberinde “Irak Ordusu ve Peşmerge Güçleri, bu sabah Mahmur bölgesinden IŞİD’in işgal ettiği Musul’a doğru harekete geçti” dedi.

13 KÖY VE KASABA KURTARILARAK MUSUL YOLU AÇILMASI PLANLANIYOR

Rudaw’nun Mahmur muhabiri de, Irak ve Kürt güçlerinin Mahmur’un batısında IŞİD’in işgali altındaki köyleri tek tek kurtararak ilerlediğini bildirirken operasyon planında 13 köy ve kasabanın kurtarılmasının bulunduğunu aktardı.

“Peşmerge Güçleri komutanları, alınan ve alınması öngörülen yerlerin, Musul yolunu açacağını söyledi” diyen Rudaw, “ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının ise dün gece boyunca operasyon yapılan bölgelere bombardıman düzenlediğini” de kaydetti.

IŞİD’ÇİLER “MUSUL’A KAÇTI”

Bunun üzerine IŞİD mensuplarının Musul’a kaçtığı öğrenildiğine değinilen haberde “Bölge halkı işgalden dolayı Kürdistan Bölgesi’ndeki mülteci kamplarında yaşıyor” denildi.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.