anadoluverumelimedya.com

AKP, CHP VE MHP DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI İÇİN “TAMAM” DEDİ !

Davutoğlu’nun “milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması” talebine CHP ve MHP’den olumlu yanıt geldi.

 

Reklam alanı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin  konuşan Davutoğlu “Gelin hep beraber dokunulmazlıkları kaldıralım. Hodri meydan. 506 dokunulmazlık dosyası var. hepsini kaldıralım” dedi.

 

CHP VE MHP “TAMAM” DEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural yaptıkları açıklamada “Kürsü hariç tüm vekil dokunulmalzıklarının kaldırılmasından yanayız” dediler.

 

BEKLEYEN 506 FEZLEKE  VAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu”nun dokunulmazlıklar için yaptığı “TBMM’ye ulaşmış 506 fezleke dosyasının tümünü gündeme alıp, tek bir madde halinde dokunulmazlıkları kaldıralım” teklifi, toplamda 112 milletvekilini ilgilendiriyor.Başta HDP’liler olmak üzere pekçok vekilin birden fazla fezlekesi olduğundan, toplamda 506 olan dokunulmazlık dosyası aslında 112 milletvekili’ni kapsıyor.

 

FEZLEKE DAĞILIMI

Savcılık-Adalet Bakanlığı- Başbakanlık- TBMM yolunu izleyip de, TBMM’ye ulaşmayı “başarmış”, Davutoğlu’nun bahsettiği 506 fezlekenin partilere göre dağılımı şöyle;

* AKP- 40 fezleke dosyası
* CHP – 134 fezleke dosyası
* HDP 267 fezleke dosyası
* MHP 14 fezleke dosyası
* bağımsız 4 fezleke dosyası

Bazı vekillerin birden fazla fezleke dosyası bulunuyor. TBMM’deki dosyası olan vekillerin partilere göre dağılımı ise şöyle;

* AKP 40 vekil
* CHP 134 vekil
* HDP 267 vekil
* MHP 14 vekil

AKP, CHP VE MHP DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI İÇİN “TAMAM” DEDİ !

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.