anadoluverumelimedya.com

CHP’den terörün çözümü için 4 maddelik öneri

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Ankara’da gerçekleşen terör eylemine tepki göstererek, “Terörü kınarken dahi ‘ama’larla, ‘fakat’larla bahane yaratmaya çalışanlar şunu iyi bilmeliler ki; bugün evlatlarının arkasından ağlayan Türkiye, bir bütün olarak terörün karşısında dimdik ayaktadır” dedi.

Reklam alanı

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Ankara Kızılay’da yaşanan bombalı saldırı ve ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. MYK’ya ilişkin açıklama yapan Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, gözü dönmüş terör örgütünü lanetlediklerini belirterek “Şunu herkes bilmelidir ki biz terörü kabullenmeyeceğiz, terörü kanıksamayacağız, biz teröre asla alışmayacağız, teröre yenilmeyeceğiz ve terörü bahane ederek kendi dikta rejimlerini güçlendirmek isteyenlere de asla fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

CHP’nin 4 Maddelik Çözüm Önerisi

Güvenliğin ve toplumsal barışın sağlanması için öncelikle bu siyasi zihniyetin değişmesi gerektiğini belirten Böke, CHP’nin teröre çözüm olarak sunduğu 4 maddeyi şöyle sıraladı:

“1-Türkiye’yi tüm terör örgütlerinin hedefi haline getiren, sınır güvenliğini tamamen ortadan kaldırmış olan dış politika 180 derece değişmeli. Cenevre bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Hükümet derhal Suriye politikasını tamamen değiştirmeli.

2-Meclis yeniden işler hale getirilmeli. Siyaset kurumu ve meclis için vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaktan daha öncelikli hiç bir şey olamaz. Meclis derhal görevini yapmalıdır.

3- İçişleri Bakanı Efkan Ala derhal istifa etmeli veya Sayın Başbakan tarafından görevden alınmalıdır.

4-Emniyet, istihbarat gibi güvenliği doğrudan ilgilendiren kurumlar başta olmak üzere, bürokraside liyakat esasına göre atama yapılmalıdır.”

http://www.yakinplan.com/siyaset/chpden-terorun-cozumu-icin-4-maddelik-oneri/

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.