anadoluverumelimedya.com

Rusya, Suriye’den Çekiliyor… İŞTE NEDENİ…

PUTİN: HAVA VE DENİZ ÜSLERİ KALACAK

 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görevlerini büyük oranda yerine getiren Suriye’deki Rus hava güçlerinin salı gününden itibaren geri çekilmesi yönünde emir verdiğini söyledi.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir araya gelen Putin, Suriye’deki Rus güçlerinin barış süreci için gereken koşulları yarattığını belirtti. Putin, “Savunma Bakanlığı’na verilen görevlerin tam olarak yerine getirildiğini düşünüyorum. Bu nedenle yarından itibaren askeri grubumuzun temel kısmının Suriye’den çekilmesini emrediyorum” dedi.
‘UMARIM KARARIMIZ, ÇATIŞAN TARAFLARA İYİ BİR SİNYAL OLUR’
​Rus lider, “Askerlerimiz profesyonelliklerini, uyumlarını ve topraklarımızdan uzaktaki çatışma alanıyla ortak sınıra sahip olmadan silahlı çalışmayı organize etme yeteneğini sergiledi” diye konuştu.
Rus askerlerin Suriye’den çekilmesinin bu ülkedeki siyasi güçler arasında müzakere sürecini teşvik etmesini umduğunu dile getiren Putin, “Umarım, bugünkü kararımız, çatışan taraflara iyi bir sinyal olur. Umarım, bu karar sürecin tüm katılımcılarının güvenini önemli ölçüde artırır” ifadelerini kullandı.
TARTUS VE HMEYMİM ÜSLERİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK
“Tartus’taki deniz üssü ile Hmeymim’deki hava üssü çalışmaya devam edecek” diyen Rusya Devlet Başkanı, bu üslerin karadan, denizden ve havadan sağlam bir şekilde korunması gerektiğinin altını çizerek, orada kalacak  askerlerin, ateşkesi kontrol etmeye devam edeceklerini belirtti(Dış Basın).
Haber işte böyle…
 
Rusya çekiliyor ama Tartum deniz üssü ve Hmeymim hava üssü kalıyor, kalacak!
Rusya çekiliyor ama bu üsleri korumak için Rus askerleri de kalacak!
 
Peki bu Rusya neden gelmişti, şimdi neden çekiliyor… 
IŞİD’i küresel terör gösterip gelmişti ama IŞİD hala duruyor…
IŞİD’i hedef gösterip gelen Rusya, Suriye’de yapılandı, 1945’ten gelen KDP’ler içinde yapılandı; ajanları var, özel güçleri var… Oyunu artık onlar üzerinden oynayacak yani bir eli artık hep Ortadoğu’da kalacak!
IŞİD’i hedef gösterip gelen Rusya, bu sayede Suriye’de Çar Deli Petro’dan gelen emelini de gerçekleştirdi; Akdeniz’de kalıcı hava ve deniz üssü elde etti. Artık Akdeniz’den çekilmeyecek!
Yani Rusya, Ortadoğu’da payına düşeni aldı şimdi çekiliyor, çekiliyor ama buna karşılık BOP’u destekleyecek çünkü Anadolu’nun Asya’daki Türk dünyasının bağının kesilmesi meselesi hala gündeminde!..

Reklam alanı

Şimdi top ABD’de…
 
ABD’nin BOP’u belli, arkasındaki İsrail ve AB belli!
 
ABD’nin oynadığı kartlar belli; PYD/YPG/KDP/PKK!
 
ABD’nin Irak ve Suriye üzerine planları belli; parçalanmaya gidecek bir federasyon!

Peki, şimdi Türkiye ne yapacak?
Mevcut siyaset, Türkiye’nin güçlerini PKK ile oyalamaya devam edecek ta ki “BAŞKANLIK-ANAYASA” referandumu için kamuoyu hazırlanana kadar!
Mevcut siyaset bu arada PYD’yi gösterip Suriye’ye derinliği olmayan kısa süreli bir hava ve kara harekatına da girişebilir, toplumu savaş ve terör tehditleriyle iyice sindirebilmek için!
Ve referandum günü gelecek!
Eğer Türk Milleti bunu kabul ederse, başkanlık adı altında yeni düzenlemeler yapılacak, barış kardeşlik adı altında yerel yönetimlere özerklik verilerek siyasi federasyona geçilecek…
Türkiye’deki bu siyasi federasyon zaman içinde Irak ve Suriye’deki yapılarla birleşecek…
 
İşte BOP dedikleri bu, işte SEVR dedikleri bu, işte BİZANS dedikleri bu!
 
Umarız bu tespitlerimizde tarih bizi yanıltır, umarız Türk Milleti varlığı ve bekasını daha ağır tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya bırakacak bu tuzağa düşmez!
Erdal Sarızeybek

SARIZEYBEK HABER

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.