anadoluverumelimedya.com

İsrail Sonunda Ağzındaki Baklayı Çıkardı!

İsrail’den Suriye’nin federal yapıya geçmesi fikrine destek geldi.
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile görüşmek için başkent Washington’a gelen İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, görüşme öncesinde düşünce kuruluşu Woodrow Wilson’un merkezinde bir konuşma yaptı.
Moşe Yaalon, bir soru üzerine, Suriye’yi bütün bir şekilde korumanın mümkün olmadığını görüşünü dile getirdi.
Yaalon, “Suriye’de federalizm tarzı bir yapılanma olması gerektiğine inanıyoruz. Suriye’de bütünlüğün sağlanması sadece bir arzudur. Bunlar, Suriye üzerine yapılan stratejik ve sadece iyi niyetli yaklaşımlar” dedi.
Suriye’de federal sistem için zaten halihazırda bazı gruplar bulunduğunu iddia eden Moşe Yaalon, şöyle devam etti:
“Suriye’de federalizm konuşulacaksa, zaten Beşar Esad öncülüğünde bir Alevistan var, ülkenin yüzde 30’unu kontrol ediyor. Türkler çok mutlu olmasa da Kürdistan da var. Suriye’de ve Irak’ta Kürtler’in bölgeleri var. Dürzistan da olabilir ve rejimle çalışabilir. Zaten şu anda da bunu yapıyorlar.”(Dış Basın).
Haber işte böyle…
 
Baştan beri vurgulandığı gibi Suriye’deki olayların arkasında İsrail var. Planı da açık; üç beş parçalı bir Suriye!
İsrail bundan ne umut ediyor; Golan Tepelerinde kurulacak bir Dürzi devletini kontrolü altına alarak su kaynaklarını ele geçirmeyi, PYD/PKK/Barzani üzerinden kurulacak bir Kürt devletini kontrolü altına alarak Karadeniz’e ulaşmayı, Hizbullah/İran üzerinden gelen tehdidi de böylece ortadan kaldırmayı umut ediyor.
 
Bu plan ve projelerde hedef ülke Türkiye’dir; bu oyunu bozacak ülke ve tek güç de Türkiye’dir, yeter ki bu mevcut siyasetini değiştirebilsin!
Erdal Sarızeybek

SARIZEYBEK HABER

Reklam alanı
About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.