anadoluverumelimedya.com

IŞİD’cilerin başvuru formu: Canlı bomba mı savaşçı mı olmak istersiniz?

Sputnik Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre, Sky News’ın ‘taraf değiştiren eski bir IŞİD çetecisinden’ aldığı ve İngiliz güvenlik birimleriyle de paylaştığı dosyaların cihatçıların IŞİD’e neden katıldıklarının anlaşılmasına ve saldırı planlarının öğrenilmesine yardımcı olabileceği kaydedildi.

Reklam alanı

Referans vermeleri isteniyor

1736 dosyadan çoğu, çetecilerin IŞİD’e katılmadan önce doldurduğuna inanılan anketlerden oluşuyor. Bu anketlerin, iş başvurusu için doldurulan formlara benzediği ve içlerinde kişisel soruların yanıtlarının yer aldığı belirtildi.

Formdaki sorulardan birinde ‘müstakbel’ çetecilerden kendilerini kimin tavsiye ettiğini yazmaları, yani bir tür ‘referans’ vermeleri isteniyor.

‘Savaşçı mı yoksa canlı bomba mı olmak istersiniz?’

Formlarda cihatçı adaylarının daha önceki savaş deneyimleri, doğum yerleri, gittikleri ülkeler, telefon numaraları ve İslam’ı nasıl anladıklarıyla ilgili bölümleri de doldurmaları gerekiyor. Adaylar ayrıca aile bireylerinin isimlerini ve IŞİD’de “Hangi pozisyonda çalışmak” istediklerini de yazıyor. Sözgelimi, becerilerini sıralayıp savaşçı olarak mı ya da intihar bombacısı olarak mı ‘çalışmak’ istediklerini belirtiyorlar.

İntihar bombacısı olmak isteyenler, ‘Şehitler klasörü’nde

Sky News’e göre, ele geçirdiği dosyalardan biri ‘şehitler’ olarak adlandırılmış ve bu listede intihar bombacısı olmak istediklerini söyleyen cihatçı adayların isimleri yer alıyor.

Haberde, bu belgeler arasında ‘tanınmış’ IŞİD çetecilerinin dosyaları olduğu da belirtiliyor. Bunlardan biri, 2013’te IŞİD’e katılan ve ağustos 2015’te Suriyeli bir askerin kesik başıyla fotoğrafları yayımlanan Eski İngiliz Rapçi Abdülmecid Abdül Beri. Bir diğeri ise IŞİD için ‘çalışan’ ancak ağustos 2015’te öldürülen İngiliz Bilgisayar Korsanı Cüneyt Hüseyin.

Almanya da benzer belgeler ele geçirilmişti

Diğer taraftan Alman Federal Suç Dairesi de (BKA) daha önce cihatçıların kimliklerini ele veren bir dizi belge ele geçirdiğini duyurmuştu. BKA bu belgeleri nasıl ele geçirdiğini açıklamamıştı ancak bu belgelerin, Sky News’un ele geçirdiği formların aynısı olabileceği düşünülüyor.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de, BKA’nın eline geçen bu belgelerin soruşturmaların daha hızlı ve açık yürütülüp daha ağır hapis cezaları verilmesini sağlayacağını söylemişti.

De Maiziere, “Bu belgeler bu terörist örgütün (IŞİD) altında yatan yapıları anlamamızı sağlayacak” demişti.

http://siyasihaber2.org/isidcilerin-basvuru-formu-canli-bomba-mi-savasci-mi-olmak-istersiniz

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.