anadoluverumelimedya.com

Hidayet Türkoğlu Başbakan Danışmanı Oldu, 60 Bin TL Maaş..!

Geçtiğimiz sezon sonunda NBA’deki kariyerini sonlandırdıktan sonra Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su olan Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Recey Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı oluyor. Hidayet Türkoğlu’na yeni görevi için 60 bin TL maaş verilecek. Ayrıca Hidayet Türkoğlu’na özel araç ve koruma tahsis edilecek.

Reklam alanı

15 YIL NBA’DE OYNADI

Aktif spor yaşamına son veren Türkoğlu, 15 yıl NBA’de forma giymişti. Efes Pilsen A takımında 5 yıl oynadıktan sonra 2000’de NBA’e giden Türkoğlu, Sacramento Kings, San Antonio Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors, Phoenix Suns ve Los Angeles Clippers takımlarında forma giydi. Türkoğlu, A Milli Takım ile 2001’de Avrupa, 2010’da ise Dünya ikincilikleri yaşamıştı.

GEREKİRSE İSTİFA EDECEK

Şu anda Türkiye Basketbol Federasyonu’nda CEO görevini sürdüren Hidayet Türkoğlu’nun bu görevi bırakıp bırakmayacağı ise merak konusu. Şu sıralardaki çalışmalar hem CEO’luk hem de başdanışmanlık görevini aynı anda sürdürülebilmesi için. Gerekli şartlar oluşmaması durumunda ise Hidayet Türkoğlu TBF’deki CEO’luk görevinden istifa ederek sadece Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olacak.

MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Şu anda Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan maaş almayan, sadece araç ve ofis tahsis edilen esmi milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu’na yeni görevi ile 60 bin TL maaş, özel araç ve koruma tahsis edilecek.

DAHA ÖNCE YERLİKAYA DANIŞMAN OLMUŞTU

Daha önce milli güreşçi ve bir dönem AK Parti’den milletvekilliği yapan Hamza Yerlikaya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığına getirilmişti. Türkoğlu’nun başdanışman olarak görev alması durumunda, eski AK Parti Milletvekili ve milli güreşçi Hamza Yerlikaya’dan sonra Beştepe’deki 2. spor adamı olacak.

Hidayet Türkoğlu Başbakan Danışmanı Oldu, 60 Bin TL Maaş..!

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.