anadoluverumelimedya.com

HDP’li Baydemir: Askeri darbeyi önleme çabasındayız

Deutsche Welle Türkçe’den Kayhan Karaca’nın haberine göre, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Türkiye kanadı üyesi, 2’si AK Parti, 1’i CHP’den 3 üye resmi heyet sıfatıyla AP genel kurul toplantılarının yapıldığı Strasbourg’da temaslarda bulunuyor. KPK Eş Başkanı AK Parti İstanbul milletvekili Ahmet Berat Çonkar başkanlığındaki heyette, KPK Eş Başkan Yardımcısı CHP Antalya milletvekili Niyazi Nefi Kara ve TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar da yer alıyor.

Reklam alanı

Bu resmi heyete ek olarak, KPK Türkiye kanadı üyelerinden HDP Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir ile HDP Mardin milletvekili Ali Atalan da bu hafta Strasbourg’da ‘bireysel’ sıfatla AP üyeleriyle görüşüyorlar.

‘GÜNEYDOĞU’DA YAŞANANLARA YETERİNCE YER VERİLMİYOR’

Bu görüşme trafiğinin ana nedeni AP genel kurulunda gelecek ay oylanması beklenen yıllık olağan Türkiye raporu. AP Türkiye raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri tarafından kaleme alınan taslak rapor Türkiye’deki siyasi partilerin Strasbourg’da bulunan temsilcileri tarafından değişik açılardan değerlendiriliyor.

AP üyeleriyle görüşen HDP’li vekiller ise raporda Güneydoğu’da yaşananlara ‘yeterince yer verilmediği’ görüşündeler. Osman Baydemir, Strasbourg’da bulunma sebebini, “Türkiye’de son 10 aydır yaşanan hukuk dışılıklar, giderek totaliter bir rejimin inşasına dair yaşanan trajik gelişmeler ve bütün bunlarla birlikte bir çıkış yolu bulmak, bir kez daha müzakere masasına geri dönmenin yollarını zorlamak, bir kez daha, çok açık söylüyorum, Türkiye’nin bir askeri darbeye gitmesini önlemenin çabası olarak buradayız” şeklinde açıklıyor.

Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/turkiye/20160310/1021403247/hdp-baydemir-askeri-darbe.html#ixzz42VpdoJWG

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.