anadoluverumelimedya.com

680 hâkim-savcı açığa alınıyor

HSYK Teftiş Kurulu Paralel Yapı’nın yargı ayağındaki isimleri tek tek tespit etti. 680 hakim ve savcı için soruşturma başlatıldı. İhracı gündeme gelen isimlerin yargılanmaları sağlanacak

Paralel örgütün yargı ayağına büyük darbe indirilecek. (HSYK) Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen inceleme ve soruşturma kapsamında 680 hakim ve savcı mercek altına alındı. Paralel Yapı’nın yargı ayağındaki isimler tek tek tespit edildi.

Reklam alanı

EN BÜYÜK SORUŞTURMA
120’si idari yargı 560’ı adli yargı olmak üzere toplam 680 hakim ve savcı için soruşturma başlatıldı. Terör örgütüne üye olmak ve örgütsel eylemde bulunmak suçlarından yürütülen soruşturma kısa sürede tamamlanacak. Paralel hakim ve savcılar ihraç edilecek ve yargılanmaları sağlanacak. Fetullahçı Terör Örgütü’nün () devlet içerisindeki en büyük yapılanmalarından biri olan yargı ayağına yönelik yürütülen soruşturma genişletildi. Daha önce yasadışı dinleme ve darbe girişiminde bulunan hakim ve savcılarla ilgili kararlar alan ve çok sayıda hakim ve savcıyı meslekten ihraç eden HSYK, bu kez de örgütün yargıdaki diğer uzantıları için harekete geçti. Soruşturma ile yargıda 2 binin üzerinde mensubu olduğu iddia edilen FETÖ’nün büyük darbe alması bekleniyor.

BULAŞMADIKLARI SUÇ KALMADI
Türkiye’nin 81 ilini de kapsayan çok sayıda HSYK müfettişinin yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan raporlar Teftiş Kurulu Başkanlığı’na iletilmeye başlandı. Raporlarda, örgütsel bağlantıyı ortaya koyan HTS kayıtları, hakim ve savcıların aldıkları hukuka aykırı dinleme kararları, yargılamalardaki usulsüzlükler, haksız ve şaibeli mal varlığı gibi çok sayıda suça rastlandığı yer aldı.

http://hukukmedeniyeti.org/haber/8357/680-h-kim-savci-aciga-aliniyor/

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.