anadoluverumelimedya.com

BAĞ-KUR’luların Durumu Ne Olacak…

TESK Başkanı Palandöken, Bağ-Kur’luların emekli olmak için SSK’lılara göre daha uzun süre çalıştığını ama daha az emekli maaşı aldığını belirtti.

Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, en düşük emekli maaşının Bağ-Kur’luya bağlandığını belirterek, “Madem hepsi bir şemsiye altında birleştiler o zaman Bağ-Kur’lulara yapılan haksızlık telafi edilmeli, maaşlarda da eşitlik sağlanmalı hatta emekli aylıkları asgari ücretin altında olmamalıdır” ifadesini kullandı.
 
Palandöken yazılı açıklamasında, sosyal güvenlik sisteminin birleştirilmesine rağmen eşitsizliğin devam ettiğini öne sürdü.
Bağ-Kur’lu bir kişinin 9 bin gün çalışarak emekli olduğunu bildiren Palandöken, SSK’lıların 7 bin 200 gün sonra emekli olduğunu kaydetti.

En düşük emekli maaşının Bağ-Kur’luya bağlandığına dikkati çeken Palandöken, “Madem hepsi bir şemsiye altında birleştiler o zaman Bağ-Kur’lulara yapılan haksızlık telafi edilmeli, maaşlarda da eşitlik sağlanmalı hatta emekli aylıkları asgari ücretin altında olmamalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, yaşını doldurmuş eksik prim günü nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar için bir fırsat verilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Yapılacak bir düzenleme ile yaşını doldurmuş ama prim gün sayısı eksik olan vatandaşa bir fırsat verilerek eksik günlerinin borçlanması sağlanarak emekli olması sağlanmalı. Çünkü bu insanlar, krizler veya bedeni rahatsızlıklar gibi sebeplerle işini kaybetmiş dükkanını kapatmak zorunda kalmış kişiler. Artık iş bulup çalışma şansları çok az. Sosyal devlet sorumluluğu ile gelirsiz kalmış vatandaşlarımıza böyle bir hak verilir emekli maaşı karşılığında banka kredisi ile borçlandırılarak emekli edilebilirler.”(Milliyet).
Reklam alanı
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.