anadoluverumelimedya.com

Mahallenin akciğerine benzin istasyonu

Denizli Servergazi’de Zeytinli Bahçe olarak bilinen yeşil alanın imar planı, AKP’li belediyece değiştirildi. CHP ve mahalleliler kararı protesto etti.

Denizli Servergazi’de, Zeytinli Bahçe olarak bilinen yeşil alanın imar planı, AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından benzin istasyonu yapılmasına olanak sağlayacak şekilde değiştirildi. CHP il örgütü ve mahalleli kararı protesto etmek için imara parkın önünde eylem yaptı.

Reklam alanı

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Denizli Büyükşehir Belediyesini halkın yararına olmayan bu karardan geri dönmeye çağırdı. Belediye Başkanı Osman Zolan’a seslenen Sancar; “Siz burayı benzin istasyonu yaparken, bu mahalleye danıştınız mı? Burada oluşacak çevre sağlığı zararlarını hesap ettiniz mi? Burada zaten yoğun yaşanan trafik çilesini beş katına çıkarırken araç yoğunluğunu ve yayaların yaşayacağı tehlikeyi hiç düşündünüz mü? Burada bir benzinlik istasyonu yapılması gerektiğine karar veren kim?” dedi. Benzin istasyonu olacaksa bile buna halkın karar vermesi gerektiğini ifade eden Sancar; “Memlekete, mahalleliye bir gram saygınız varsa buraya yapılacak benzin istasyonu için referandum yapın” dedi.

Mahalle halkı de ‘mahallenin akciğeri’ diye tarif ettiği Zeytinli Bahçe’yi geri istiyor. “OHAL bahanesiyle oldubittiye getirilerek mahallemizin akciğerini tanıdık bir şirkete peşkeş çekmek istiyorlar” diyerek karara karşı çıkan mahallelilerden Mehmet Uçar; “Buranın eski halini görseniz şimdiki enkaza en az bizim kadar üzülürsünüz. Orada düğünler yapılırdı, yemekler verilirdi. Ağaçlarıyla, çimleriyle mahallemizin akciğeriydi. Mahalleli tepkili fakat OHAL yüzünden güçlü bir şekilde ses çıkarmaya da çekiniyor” diyen Uçar, imza kampanyası başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

Zeytinli Bahçe’nin durumunu gazetemize değerlendiren Eski Servergazi Belediyesi Başkanı Nihat Yeniyol ise; “Benim dönemimde de birçok şirket buraya benzin istasyonu yapmak için belediyeye başvurdu fakat biz reddettik. Artık karar merci Büyükşehir Belediyesi. Hemen altında okul olan ve halihazırda trafik sorunu çözülmemiş bir caddeye yapılacak istasyon mahallenin dokusuna da büyük zarar verir” dedi. Yeniyol; “Belediye Başkanımız bence halkın tepkilerini dikkate almalı ve bu karardan vazgeçmelidir” dedi.

kuzeyormanları

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.