anadoluverumelimedya.com

AKP’li belediye halkın malını Ensar’a peşkeş çekti!

Bursa’nın AKP’li Osmangazi Belediyesi, kent merkezindeki tarihi Abdal Kültürevi’ni çocuk istismarı ile gündemi meşgul eden Ensar Vakfı’na peşkeş çekti.

Cavit Kınalı / BURSA – Osmangazi Belediyesi Encümen kararıyla kentin merkezindeki tarihi Abdal Kültürevi davet usulü ihale ile Ensar Vakfı’na verildi. Konuyu yakından takip eden CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca olayı Facebook hesabından duyurdu. Karaca, Facebook’tan yaptığı açıklama ile yarın saat 13.00′ de bir basın açıklaması ile dava açacaklarını belirtti.

Reklam alanı

1.5 MİLYON’A RESTORE EDİLDİ, PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Kültürevi‘nin 1.5 Milyon’a restore edildiğini belirten Karaca, “Bizim paramız ile restore edilen 1500-1600 metrekarelik bu iş hanı 2018’e kadar çocuk istismarı ile gündeme gelen Ensar Vakfı’na peşkeş çekildi.” dedi.

Bağımsız Gazete‘ye açıklamada bulunan CHP‘li başkan, “Çocuklarımıza istismar gündemdeyken pervasızca karar aynı zamanda 8 Mart taciz olaylarının gündeme gelmesiyle aynı tarihte yani 8 Nisan tarihinde verildi. Böyle de pervasızca bir tutum içerisindeler.

Konunun bir aya yakındır takipçisiyim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bilgi edinme hakkı doğrultusunda bir dilekçe verdik ve ihaledeki usulsüzlükler hakkında, ihalenin nasıl verildiği ve neden davet usulü ile yapıldığını sorduk. Çünkü bahse konu olan yer insan yoğunluğu nedeniyle büyük öneme sahip ve bu verilen rakam değerinin yanında çok küçük kalmaktadır. Yarın yapacağımız basın açıklaması ile gerekli bilgiler, belgeler basın ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Halkımızı yarın hakkını aramaya, hesap sormaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bursa‘nın en merkezi yerinde olması ve tarihi değeri göz önüne alındığında ihalenin yapılma şekli, yöntemi ve kira bedeli tamamıyla tutarsızlık içerisinde. Belediyeden verilen cevapta, “Binanın tarihsel yapısını korumak istedik” açıklaması, Karaca tarafından, “Çocuklarımıza nasıl sahip çıktıkları ortada ve tarihe de böyle sahip çıkacaklardır. Bundan ziyade, özel firmalarda ihaleye katılacak olsaydı yapılan bir sözleşme ile tarihi dokusunun garanti altına alınması sağlanabilirdi.”tepkilerine neden oldu. Söz konusu binanın 625 TL’ye kiraya verilmesi konusu ise gerçek anlamıyla bir muamma. Bölgedeki diğer küçük binalara bile bu fiyata kira bulunamıyor ve bahsedilen bina 1.500 metrekarelik tarihsel bir yapı.

Yarın saat 13.00’da Kent Meydanı‘nda yapılacak basın açıklamasının ardından, ‘Encümen kararının durdurulması ve iptali’ için dava açılacak.

bagimsizgazete

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.