anadoluverumelimedya.com

Merkel: Türkiye’nin başvurusunu kabul ettik

Alman hükümeti, devlet televizyonu ZDF’te yayımlanan “Neo Magazin Royale” adlı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaretler içeren bir şiir okuyan Böhmermann’ın yargılanmasını isteyen Türkiye’nin talebini karara bağladı.

Reklam alanı

Almanya Başbakanı Anglema Merkel, komedyen Jan Böhmermann hakkında soruşturma açılması talebini kabul ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin talebi konusunda nasıl ilerleneceği konusunda koalisyon ortakları arasında görüş farkılılıkları olduğunu ifade eden Merkel, Türkiye’nin ifade ve basın özgürlüğüne saygı göstermesi gerektiğini de belirtti.

ZDF: ALMAN ANAYASASI HİCİV ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GÜVENCE ALTINA ALIYOR

Bu arada DW Türkçe’nin aktardığına göre, ZDF kanalının yaptırdığı hukuki incelemede, Böhmermann’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı şiirin ‘ceza gerektiren sınırları aşmadığı’ ve anayasada ‘ceza muafiyeti’ kapsamında olduğu belirlendi.

ZDF kanalı da söz konusu hukuki değerlendirmeye dayandırarak yaptığı açıklamada Böhmermann’ın arkasında durdu. Anayasanın kamu yararı ile ilgili konularda kaba bir üslup ile de olsa hiciv özgürlüğünü güvence altına aldığına dikkat çekildi. Söz konusu şiirin ‘bireysel ve genel zevklere uygunluğundan bağımsız olarak’ anayasada ceza muafiyeti kapsamında olduğu kaydedildi.

milliyet

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.