anadoluverumelimedya.com

Hesap sormanın Amerikancası!

Bülent Esinoğlu / Ulusalkanal

Reklam alanı

bulentesinoglu

Hesabını tutmadık ama Türk halkının çoğu bilir ki, Türk Silahlı Kuvvetleri, silahını ve teçhizatını hep Amerika’dan almıştır.

1952 yılından buya, ne silah almışsak, Amerika ve NATO üyesi ülkelerden satın aldık. Bize güvenmedikleri için de bazı silahları bize satmadılar.

Satmadılar, başka ülkeden satın alınmasına izin vermediler, üretilmesine mani oldular. Bizi hava savunma silahlarından mahrum bıraktılar.

CHP bu süreçler yaşanırken hiç sesini çıkarmadı. Hiç eleştiride bulunmadı. Ne zaman Rusya’dan s-400 satın aldık, başladı hesap sormaya…

CHP Meclise soru önergesi vererek, S-400 silahlarının yerli üretimi var mı diye soruyor.

Sadece sorunun kendisine bakarsanız çok haklı, tabi soracak diyebilirsiniz.

Ama gerçek durum bu değil.

Aslıda Amerika’ya selam gönderiyor. Bak ben AKP’nin Rusya’dan silah almasına tarife dışı engeller çıkarıyorum. Haberin olsun demeye çalışıyor.

Amerika’dan silah alınırken hiç sesini çıkarmayanlar iş Rusya olunca, milliyetçi kesildiler.

Elbette kendi silahımızı kendimiz yapsak, istenen budur. Lakin 60 yıldır Amerikan bağımlısı bir ülke olmanın felaketlerini yaşadığımızı bilmemiz gerek.

Bir kısım enteller diyor ki aman yönümüzü Avrasya’ya dönmeyelim. Batıdan kopmayalım.

Biz böyle bağımlı düşündükçe, onlar kuşatmayı daraltıyorlar. Biz çare aramaya çıkınca, aman Avrasya’ya gitmeyelim diye yaygara başlıyor.

Hava savunma sistemlerinin Çin’den alımı da bu sebepten iptal edilmişti. S-400 alımı da sancılı yürüyor. Çünkü ABD hala belli odakları kullanarak hava savunma silahlarının alımını engellemeye çalıyor.

Bu endişenin iktidarda da olduğu anlaşılıyor ki, Erdoğan’ın son ABD ziyaretinde, 11 milyar dolarlık sivil uçak alımı ortaya çıktı.

İktidar, ABD’nin hışmını üzerine çekmemek için ABD’ye, beli ki rüşvet veriyor.

Ne yapalım, ABD Rusya’dan silah alma dedi diye biz savunma hakkımızdan, şimdiye kadar yaptığımız gibi, vaz mı geçeceğiz?

CHP yönetiminin bilmediği veya anlamak istemediği bir husus var.

Türkiye’de, artık hükümetleri ABD belirleyemiyor. Amerika’nın Türkiye’deki operasyon aleti Gladyo artık iş göremez haldedir.

Amerikancılık ülkemize çok büyük zararlar vermiştir. En sonunda da Suriye’nin kuzeyinden, Irak’ın kuzeyinden ülkemiz kuşatma halindedir.

Silaha ihtiyacımız var. Kim bize silah satıyorsa oradan almak durumundayız.

CHP Amerika’nın müttefik değil, düşman olduğunu bilmeli ve muhalefetini buradan yapmalıdır.

Sinsi Amerikancılık dönemi, hem iktidar hem de muhalefet için bitmiştir.

görsel: turkrus.com

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.