anadoluverumelimedya.com

Beden Eğitimi deyince…

Nevra Ölçer / Anadolu ve Rumeli Medya

Reklam alanı

Okulunu herkes değişik ölçüde sever. Bazısı çok sever. Mezun olduktan yıllarca sonra bile “benim okulum…” filan derler. Bazıları da, mecburiyetten gider, belki okulunu aslında sevmiş olduğunu daha sonra anlar ve bunun gibi şeyler..

Ancak bütün öğrenciler aslında her dersi sevmezler, bazı dersleri de bazen biraz gereksiz bulurlar.. Bu genelde gereksiz bulunan dersler arasında ilk sırayı da Beden Eğitimi ve Müzik dersleri alır. Çünkü genelde Beden Eğitimi dersinde az bir şey hareket edilir, çok faydası görülmez. Müzik dersi de öğrencilere yeteneklerine göre bir yol çizmez genelde. Tabii ki istisnalar var.

Bu konuya nereden geldim?

Ülkemizde medyada sürekli tecavüz haberleri var. Bunların olağanüstü iğrenç olanlarından biri de bugün 11-14 yaş arası basketbolcu çocuklara cinsel taciz yapıldığı yönünde. Video da çekmişler.

Bir takımı oluşturacak kadar çocuğa aynı mekanda, aynı anda tecavüz ediliyorsa, bu çocuklar da üstelik sporcu çocuklarsa, bir araya gelip bu kişilere saldırabilirlerdi ve saldırmalılar, ve onları polise teslim etmelilerdi diye düşünüyorum. Bu şekilde bir düşünce yapısı varsa, ve sürekli bir takım insanlar bu yolla mağdur ediliyorlarsa, o zaman artık bütün okullarda bütün çocuklara kendini savunma dersi vermenin zamanı gelmiş demektir.

Yani beden eğitimi dersi mesela, bu öğreti için ideal bir zemin oluşturabilir.

Ana okulundan itibaren bütün çocuklar kendilerini savunmayı öğrenmek durumundadırlar. Bu görevi de devlet üstlenmek zorundadır.

Her gün gazetede mağdur insan haberleri okumak zamanı artık bitmiştir. Artık okunacak haberler “saldırmaya niyetlenmiş olan namussuzlar” diyerek teşhir edilecek olan insanlık vasfını taşımayan yaratıklardan ibaret olmalıdır.

Bu iş toplumsal bir yozlaşıya doğru ilerlemektedir.

Her çocuk, kız, ya da erkek, ana okulundan itibaren kendini korumalıdır.

Bu spor takımında olan rezalet en yüksek merci tarafından ağır bir şekilde cezalandırılmalı ve bu çocuklara acil psikolojik destek verilmelidir.

Ama her şeyden önemlisi, bu gibi durumlarda, bu çocukların ellerinden gelen bütün güç ile, koç moç takmadan, bu adileri geri püskürtmek dirayetinde olmalarıdır.

Her gencimiz bunun eğitimini, mental ve bedensel, okulda almalıdır.

Milli Eğitim Bakanı’na müthiş fazla iş düşüyor.

Bu alanda atılacak adımlara bütün halkımızın destek vereceği konusunda en ufak bir şüphe olamaz.

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.